Olimpikonokat is jutalmaztak az öttusázók évzáró ünnepségén

Olimpikonokat is jutalmaztak az öttusázók évzáró ünnepségén

2017. 12. 07.
Megosztás


Világbajnoki aranyéremmel megkoronázott, sikeres idényt zártak a magyar öttusázók – hangzott el a Magyar Öttusa Szövetségnek a legjobbakat jutalmazó, évzáró ünnepségén. Az eseményen részt vett az olimpiai bajnok Fábián László, a MOB sportigazgatója is.

Beszédében Bretz Gyula elnök hangsúlyozta, hogy az idényben hetvenkét 1-6. helyet szereztek a magyar versenyzők a felnőtt, junior és ifi nemzetközi versenyeken, illetve a katonai világbajnokságon, ebből 43 volt dobogós helyezés. A sikerek közül kiemelte a kairói világbajnokság női csapat aranyérmét, valamint Földházi Zsófia és Kasza Róbert ezüstérmét.

A jövő nagy feladatai közül megemlítette 2018-as katonai és egyetemi vb-t és a felnőtt Eb-t, valamint azt, hogy 2019-ben felnőtt és laser-run (lézerlövészetes futás) vb-nek ad otthon Magyarország.

„A rendezésben méltónak kell lennünk a korábbi évek emlékezetes eseményeihez”- mondta az elnök. Bretz Gyula beszámolt arról, hogy a nemzetközi szövetség Tbilisziben rendezett kongresszusán megerősítették: a 2024-es párizsi olimpián az öttusa helye biztos.


Ezt követően jutalmazták az Év öttusázója díjat elnyert versenyzőket: utánpótlás-korosztályban Gulyás Michelle-t és Burcsik Barnabást,a juniorok között Simon Saroltát és a nanjingi ifjúsági olimpiai ezüstérmes Regős Gergelyt, a felnőtteknél a két olimpikont, a riói Földházi Zsófiát és a londoni Kasza Róbertet.

(MTI Fotók: MTI)