Triatlon01

„Óriási csapatmunka” – bronzérem triatlonban

2023. 07. 01.
Megosztás

Bronzérmes lett a Kiss Gergely, Bragmayer Zsanett, Dobi Gergő, Kropkó Márta összetételű magyar vegyes váltó a 3. Európa Játékok triatlonversenyében, szombaton. „Óriási csapatmunka” – ölelte meg társait a verseny végén Kropkó Márta.

Krakkó egyik zöldövezetében, a Nowa Huta tó környezetében kialakított pályán 300 méter úszás, 5 kilométer kerékpározás és másfél kilométer futás várt a versenyzőkre. Már korán reggel szakadt az eső, ami a verseny idején szerencsére mérséklődött, de a csúszós útfelület igen megnehezítette a versenyzők dolgát. 16 nemzet szerepelt a rajtlistán, a hollandok azonban visszaléptek, így 15 csapat küzdött az érmekért. A versenyszám nem számított bele a párizsi olimpiai kvalifikációba. A mieink a 8-as rajtszámot kapták.

Triatlon04
MOB-Média/Tumbász Hédi

A magyarok végig jól helyezkedtek, már az első ember, Kiss Gergely elsőként jött ki a tóból az úszás után. Bragmayer Zsanett is tartotta az élmezőnyben a pozíciót, Dobi Gergő hozott némi izgalmat, amikor a 8. helyig visszacsúszott, de a futás során javított. A befejezőember, Kropkó Márta harmadikként, 6 másodperces hátránnyal jött ki az úszásból, ezután jöttek a további izgalmak – meg lesz-e a magyar érem. Hétfős boly tekert együtt az élen jelentős előnnyel a többiekhez képest, majd a futás során a magyar lány a zónát negyedik helyen elhagyva, sokáig tartva pozícióját, majd hatalmasat hajrázva harmadik lett – a vele szorosan rivalizáló svájci büntetést kapott, már nem vett részt a sprtintben –, így vegyes váltónk megszerezte a bronzérmet, a magyar küldöttség 25 medálját.

Triatlon12
MOB-Média/Tumbász Hédi

„Már korán reggel szakadt az eső, kemény volt elkezdeni a versenyt. Igyekeztem jó helyen átadni a pozíciót, valamennyire sikerült is” – nyilatkozta a verseny után Kiss Gergely.

„Reggel már éreztem, hogy jó vagyok, a verseny nagyon jól fog elsülni. Nagyon jó verseny volt, élveztem, ahogy alakult” – összegzett Bragmayer Zsanett.

Triatlon09
MOB-Média/Tumbász Hédi

„Az úszásról sikerült elsőnek kijönnöm, utána kerékpáron picit visszacsúsztam az időjárási körülmények miatt, ezután sikerült egy jót futnom, amit sikerült jó helyen átadnom” – összegzett Dobi Gergő.

„Ez óriási csapatmunka volt. Befejező voltam, ma nagyon gyorsak voltak a lábaim, meg akartam csinálni, hajtott a csapatszellem. Az elsőtől a hetedik helyig minden benne volt ebben a futamban, eléggé nyitott verseny volt. Nagyon boldog vagyok, őszintén nem gondoltam volna, hogy harmadikok leszünk” – mondta Kropkó Márta.

Triatlon06
MOB-Média/Tumbász Hédi

A versenyt a helyszínen tekintette meg dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és felesége, az olimpiai bajnok kajakozó, Kovács Katalin is.

(MOB-Média)