OTP BANK Koronglövő EB: Peking bajnoka az élen, Pongrátz Bianka 22.

OTP BANK Koronglövő EB: Peking bajnoka az élen, Pongrátz Bianka 22.

2014. 06. 26.
Megosztás

Szerdán sem kedvezett az időjárás a sarlóspusztai koronglövő Európa-bajnokság résztvevőinek. Hol szemerkélt, hol zuhogott az eső.

A férfi skeeteseknél 25 lövéssel folytatódott a verseny. Az első nap a második sorozatban sokat hibázó Bokor Bálint ezúttal 24 korongot talált el a 25-ből, ám 69 korongos összeredményével így is csak a 44. a csütörtöki záró 50 lövés előtt. A másik két magyar közül Zsingor András a 60., Jákó Attila pedig a 72. a 73 fős mezőnyben.

A csütörtöki két záró 25-ös sorozat előtt az élen 2010 egyéni világbajnoka az orosz Valeriy Shimin áll, aki eddig nem tudott hibázni, s maximális 75 korongos teljesítménnyel vezeti a mezőnyt. Őt heten követik egy-egy korong hibával.

A hölgyek befejezték skeet versenyüket.
Az első nap 50 lövését hét hibával a 26. helyen záró Pongrátz Bianka szerdán az alapverseny utolsó 25 korongjából 23-at talált el, így végül 66 koronggal zárta a versenyt, s ezzel a 22. helyet szerezte meg.

"Bianka az első nap első 25-ös sorozatában sárga lapot kapott, szerintem jogtalanul az olasz jury-től, ami megzavarta további teljesítményét ebben a sorozatban. - (A bíró szerint magasabbról indította fegyverét a magyar sportlövő, mint ami a megengedett) - A továbbiakban viszont megfelelő teljesítményt nyújtott, s reálisan a 10-be kellett volna végeznie. Az elkövetkezőkben azon kell dolgoznunk, hogy a hasonló vitás eseteket technikailag kijavítsuk, s akkor biztos, hogy előrébb tudunk végezni a versenyeken" - értékelt az edző, édesanya Vasvári Erzsébet, szövetségi kapitány.

A szerdai versenyt Peking olimpiai-bajnoka az olasz Chiara Cainero (felső képen) nyerte meg, megelőzve 2005 világbajnokát, a francia Veronique Girardet-t. A bronzérmet az alapverseny legjobbja, London bronzérmese a szlovák Danka Bartekova szerezte meg. Bartekova a csapatversenyben megnyert aranyéremmel vigasztalódhatott

Eredmények:

Skeet nők
Európa-bajnok: CAINERO Chiara (Olaszország), 2. GIRARDET Veronique (Franciaország), 3. BARTEKOVA Danka (Szlovákia),...22. Pongrátz Bianka
Csapat Eb: Szlovákia (BARTEKOVA Danka, STIBRAVA Monika, STRANOVSKA Andrea) 208, 2. Olaszország (CAINERO Chiara, BACOSI Diana, SPADA Katiuscia) 207, 3. Nagy-Britannia (
HILL Amber, ALLEN Elena, BRUCE Sian Elizabeth) 204

A részletes eredmények itt megtalálhatók.

(MOB-bl)