Öttusában fiúversenyzőnk is lesz az ifi olimpián!

Öttusában fiúversenyzőnk is lesz az ifi olimpián!

2018. 04. 11.
Megosztás


A portugáliai Caldas da Rainhában zajló ifjúsági öttusa-világbajnokságon a fiúk egyéni versenyében Tamás József ötödik lett, eredményével kvalifikálta magát az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. A Tamás József, Bőhm Csaba, Katona Bálint összetételű magyar fiúcsapat ezüstérmes lett.

Az U19-es vb-n egyéniben Bőhm Csaba a 14., Katona Bálint pedig a 18. helyen végzett. A csapatversenyben csak Egyiptom előzte meg a magyarokat, az észak-afrikai ország mindhárom indulója dobogós lett egyéniben.

Csütörtökön a leányok, pénteken a fiúk váltóversenyét, szombaton pedig a vegyesváltót rendezik a világbajnokságon.

Öttusában korábban Gulyás Michelle szerzett indulási jogot az idén októberi, harmadik nyári ifjúsági olimpiára. A kvalifikációs idő még nem járt le, mivel a 2018. július 1.-jén záruló világranglistáról szintén hatan felkerülhetnek az indulók listájára. Az olimpián nemzetenként 1-1 sportoló képviseli hazája színeit, ha megszerezte a kvalifikációt. Magyarország már rendelkezik 1-1 indulási kvótával, de további kvóták szerzése azért lenne fontos, mert a névre szóló kvalifikáció miatt, ha valaki megsérül, akkor helyette csatasorba állhat a szinten kvótás második számú magyar öttusázó. Az olimpián a 2000.január 1 és 2003. december 31 között született fiatalok szerepelhetnek.

A magyar csapat alakulását a MOB honlapján itt követhetik nyomon. Már 33 fős a magyar csapat.

(MOB, fotó: Facebook)