Patrick Hickey: "innovatív, fenntartható és sportolóközpontú Európa Játékokat rendeznek Bakuban"

Patrick Hickey: "innovatív, fenntartható és sportolóközpontú Európa Játékokat rendeznek Bakuban"

2014. 06. 19.
Megosztás

„Bakuban a munkálatok a végéhez érkeztek, biztos vagyok benne, hogy Azed Rahimov sportminiszter vezetésével egy innovatív, fenntartható és sportolóközpontú Európa Játékokat fognak rendezni Bakuban” - mondta a Kaszpi-tenger partján fekvő városban a 2015-ös Európa Játékok egyéves visszaszámlálása alkalmából rendezett gálavacsorán Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke.

A szervezők alaposan kitettek magukért, tűzijátékot és lézershow-t is megcsodálhattak az érdeklődők az azeri fővárosban a visszaszámlálás apropóján rendezett ünnepségen, június 12-én. Az esemény alkalmából gálavacsorát is tartottak, amelyen a nemzeti olimpiai bizottságok képviselői, újságírók és a sport más meghatározó alakjai voltak jelen. Magyarországot a többnapos csapatvezetői szemináriumon résztvevő Fábián László, a MOB sportigazgatója képviselte (beszámolónkat ide kattintva olvashatják).

Az eseményen az EOC-elnök személyesen hívta meg az európai országokat a játékokra.

A bakui lesz az első Európa Játékok, 2015. június 12. és 28. között rendezik meg 19 sportágban, melyek közül 16-tal a riói olimpián is találkozhatunk majd.

„Büszkék vagyunk arra, hogy megünnepelhetjük ezt a mérföldkövet. Egész Azerbajdzsán nagyon izgatott, ezt nap, mint nap tapasztaljuk” – fogalmazott Azad Rahimov azeri ifjúsági és sportminiszter, egyben a játékok szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója.

„Most, az egy év múlva esedékes játékok ünneplésén érdemes visszatekinteni mindarra, amit az EOC és a szervezők, a BEGOC közösen tett az elmúlt két évben. A súlya és gyorsasága az előkészületeknek itt, Bakuban rendkívül figyelemre méltó. Ennek ellenére nem szabad lassítani: a két éves tökéletes munka lehetővé teszi, hogy egy igazán kiemelkedő eseményt hozzunk létre, így mindent meg kellé tennünk ennek érdekében” - mondta Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság első embere.

(Baku 2015 - MOB)