„Peking erőt meríthet Nanjingból”

„Peking erőt meríthet Nanjingból”

2014. 08. 24.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kínai tagja szerint a nanjingi ifjúsági olimpia sikere pozitívan befolyásolhatja, hogy Peking rendezze meg a 2022-es téli olimpiát.

„Természetesen hatással van rá Nanjing, különösen az országunk önbizalmára és arra, amilyen benyomásokat szerez Kínáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság” – mondta Jang Jang, aki Salt Lake Cityben 500 és 1000 méteren is aranyérmet nyert rövidpályás gyorskorcsolyában.

„Megmutattuk, hogy milyen elkötelezettek vagyunk, és hogy milyen remekül meg tudunk szervezni egy ekkora multisporteseményt. Igaz, ezt 2008-ban Pekingben már szintén bizonyítottuk.”

„Az önbizalmunkra tehát nem lehet panasz, és biztosra veszem, hogy az ifjúsági olimpia kedvezően befolyásolja majd az esélyeinket a végszavazáson” – adott hangot bizakodásának a sportdiplomata.

Peking harmadmagával van versenyben a 2022-es játékok rendezéséért a kazahsztáni Almatival és a norvégiai Oslóval.

Almati esélyeit rontja, hogy nincs komolyabb tapasztalata egy ekkora esemény megrendezésében, Oslo esetében pedig az jelent hátrányt, hogy a közvélemény-kutatások szerint a helyiek döntő többsége nem támogatja a kandidálást.

Korábban további városok is bejelentkeztek az olimpiára, de Stockholm (Svédország), Krakkó (Lengyelország) és Lviv (Ukrajna) már egyaránt kiszállt a versenyfutásból.