Peking2008: Javulni kell – mondja az asztalitenisz főedző (06.19)

2008. 06. 19.
Megosztás

Liu Guoliang adja a tanácsokat
Az asztalitenisz sportban kialakult jelentős kínai fölény ellenére Liu Guoliang, a csapat főedzője egyelőre elégedetlen. Legutóbb Athénben három bajnokságot nyertek a kínai versenyzők. Egyedül a férfi egyesben szorult a második helyre Wang Hao. Ám az utóbbi időszakban több váratlan vereséget szenvedtek el. A főedző véleménye szerint Rye Seung, Athén koreai bajnoka, a német Tim Boll, és Dmitrij Ovtcharov több értékes győzelmet aratott. A nőknél Guo Yue, olimpiai bajnoknő pedig a szingapúri színekben versenyző, Li Jiawei-től szenvedett vereséget.
A nemzetközi sportvilág, a hazai sportkedvelőkkel együtt, ennek ellenére diadalmenetet, mind a négy számban a férfi és női egyesben, valamint a két csapatversenyben kínai győzelmet vár. Mindez érthető, hiszen az asztalitenisz Kínában a szó igazi értelmében nemzeti sport. Az egyik televíziós adó naponta huszonnégy órán át asztalitenisz eseményeket, versenyeket sugároz, népszerűsíti az egyébként is rendkívül népszerű a sportágat.
Liu óvatosan nyilatkozott:
" A vereségek talán jókor jöttek. Figyelmeztettek bennünket arra, hogy javulnunk kell minden tekintetben. Elsősorban a taktikai érzéket kell fejleszteni, de a technika csiszolására is több időt kellene fordítani. Készen kell állnunk arra, hogy akár a hosszabb labdamenetekből, akár a gyors befejezésekből a mi játékosaink kerüljenek ki győztesen. Hogy mi legyünk a legjobbak. "