Peking2008, kézilabda sorsolás: A nehezebb csoportban a magyarok (06.16)

2008. 06. 16.
Megosztás

A magyar női kézilabda-válogatott a világbajnok orosz, valamint a vb-bronzérmes német, a dél-koreai, a svéd és a brazil csapattal került azonos csoportba az augusztusi pekingi olimpián.
A hétfői, pekingi sorsoláson kiderült, hogy a másik ágon a norvég, a román, a francia, az angolai, a kazah és a házigazda kínai együttes szerepel - derül ki az ötkarikás játékok honlapjáról. A két csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe, ahol már kieséses formában (1-4, 2-3) folytatják tovább a csatározásokat.
"Egyértelműen a mienk nehezebb csoportnak tűnik, mint az A jelű. Célunk, hogy legalább az elődöntőig eljussunk, mert a játékosok is érmet szeretnének. Kegyetlen erős a mezőny, senkinek nem lesz könnyű dolga" - mondta az MTI-nek Sinka László, a magyar szövetség főtitkára, aki a helyszínen követte nyomon a sorsolást.
A szintén a kínai fővárosban tartózkodó Hajdu János szövetségi kapitány szerint a 3-4. forduló után lehet egyértelműen látni majd, kik az erős, veszélyes, jó formában lévő ellenfelek.
"Ha valamit szépet szeretnénk elérni, és egyértelműen ez a célunk, akkor a csoportból minél jobb helyen kell továbbjutni, hogy a kieséses keresztbejátszásnál könnyebb ellenfelünk legyen. Persze borzalmasan erős a mezőny, előre számolgatni nem lehet, és a negyeddöntőben sok minden eldől" - nyilatkozta a távirati irodának a kapitány.
A magyarok augusztus 9-én a svédekkel, 11-én a brazilokkal, 13-án a németekkel, 15-én az oroszokkal, 17-én pedig a dél-koreaiakkal találkoznak.
A negyeddöntőket augusztus 19-én rendezik, két nappal később lesznek az elődöntők és az 5-8. hely meccsei. A helyosztókat augusztus 23-án tartják.

Kézilabda olimpiai sorsdolás:

A női csoportok:

A csoport:
Románia, Norvégia, Franciaország, Kína, Angola, Kazahsztán

B csoport:
Oroszország, Németország, Magyarország, Korea, Svédország, Brazília,

A férfi csoportok:

A csoport:
Lengyelország, Franciaország, Horvátország, Kína, Spanyolország, Brazília

B csoport:
Németország, Dánia, Oroszország, Korea, Izland, Egyiptom