Peking2008, kosárlabda: Hétfőn kihirdetik az amerikai férfi olimpiai keretet (06.19)

2008. 06. 19.
Megosztás

Hétfőn hozzák nyilvánosságra a pekingi olimpián szereplő amerikai férfi kosárlabda-válogatott névsorát. A csapat egyértelműen a négy éve Athénban megtépázott hírnevét szeretné visszaszerezni.
"Ez lesz a legnehezebb döntés azóta, hogy az NBA-sztárok részt vesznek az olimpián. 33 játékosból kell kijelölni az utazó 12-t" - jelentette ki Mike Krzyzewski szövetségi kapitány.
Az szinte biztosra vehető, hogy a profiliga két híressége, az NBA-döntőben elbukó Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant, illetve a Cleveland Cavalierst erősítő LeBron James ott lesz a csapatban, amely a 2004-es játékokon nem jutott döntőbe, és csak harmadik lett.
A válogatott Sanghajban zárja olimpiai felkészülését, amely az Európa-bajnok orosz, illetve az ausztrál csapattal játszik majd barátságos mérkőzést a kínai városban.
A várhatóan nagy sztárokkal felálló Team USA augusztus 3-án csap össze az orosz, majd két nappal később az ausztrál együttessel.
Az athéni játékokon a csalódást keltő harmadik helyen végzett amerikai gárda augusztus 10-én a kínai válogatottal játssza első meccsét a pekingi olimpián.

(MTI)