Péni István Csehországban remekelt

Péni István Csehországban remekelt

2013. 01. 18.
Megosztás

Újabb rangos tornát nyert meg Péni István, a MOL Tehetségtámogató Programban résztvevő ifjú sportlövő.

A 15 éves tehetség ezúttal Csehországban versenyzett, és kiváló eredménnyel zárt az első helyen.
Péni István, a MOL Tehetségtámogató Program 15 éves sportlövője hétvégén a csehországi Pilsenben vett részt a GP Pilsen elnevezésű nemzetközi versenyen, ahol egy olasz és cseh versenyzőt megelőzve első helyen végzett a junior fiúk mezőnyében, rendkívül jó 595+205,9 körös eredménnyel.

A viadalt már a sportlövészet új szabályai szerint rendezték, ennek értelmében a döntőbe jutott nyolc versenyző alaperedményét törölték, a finalisták mindegyike nulláról indult, és 6 lövés után két lövésenként párbajszerűen az utolsó kiesett.

Péni a tavalyi évben is sikert sikerre halmozott, hiszen szeptember 15-én az 50 méteres országos bajnokság ifi fiú 3x20 lövéses versenyszámában 22 éves országos csúcsot javított meg, és 22 körrel a mezőny előtt 583 körrel szerezte meg a 9. országos bajnoki címét. Egy héttel később, szeptember 23-án a junior fiúk 3x40 lövéses összetett számában is új országos csúcsot lőtt, 1163+102,2 körös eredménnyel a juniorok között is országos bajnoki címet szerzett.

Az idei évet tehát a MOL Tehetségtámogató Program fiatal klasszisa ott folytatta ahol tavaly abbahagyta, így nagy reményekkel utazhat a következő megmérettetésére, a február végén megrendezendő dániai légfegyveres Európa-bajnokságra.

(Forrás: molcsapat.hu)