A hétvégi világkupán induló Vass Dóra már Rióban gondolkodik

Pénteken közel álltunk egy riói kvótához Bakuban, az aerobik-válogatott a fináléban folytathatja

2015. 06. 19.
Megosztás

Újabb éremmel gyarapodott az Európa Játékok pénteki versenynapján a magyar kollekció. Jól szerepeltek a sportlövők, újabb ökölvívók léptek a szorítóba, folytatódott a műugróverseny, műsorra került a ritmikus gimnasztika is. Az aerobikosok bejutottak a vasárnapi fináléba. A nemzetek között Magyarország továbbra is a harmadik.

Dupla trapban sokáig igen jól állt a pekingi ötödik helyezett Gerebics Roland, de az utolsó két sorozatában 4-4 korongot is hibázott, így 138 korongos teljesÍtménye a 11. helyre volt elég. Honfitársa, Bognár Richárd egészen a döntőig menetelt, ahol megszerezve a magyar küldöttség 14. érmét ezüstérmes lett. A Hármas Határ Lövész Egylet londoni hatodik helyezett sportolója éppen csak lemaradt a riói kvótáról.

Női puska összetettben Zwickl-Veres Kata nem tudta megismételni a légpuskaszámban elért finalista nyolcadik helyét, ezúttal meg kellett elégednie a 24. hellyel. A női 25 méteres pisztolyosok a lassú harminc lövéses számot teljesítették pénteken. A már olimpiai kvótával rendelkező Tobai-Sike Renáta 23., a londoni olimpikon Csonka Zsófia a 27. helyen várja a szombati folytatást a gyors számban.

Műugrásban, az egyméteres szám selejtezőjében Veres Kamilla a 25. helyen végzett, nem jutott a tizenkettes fináléba, búcsúzni kényszerült.

Ritmikus gimnasztika egyéni összetettben nem kísérte szerencse a többszörös Világjátékok-résztvevő Vass Dóra szereplését, aki huszadikként zárt.

A fiú vízilabdázók az 5-8. helyért mérkőztek az olaszokkal. Riválisaink a harmadik negyed végére már négygólos előnyre tettek szert (6:10), hiába jöttek fel az utolsó játékrészben, egygólós vereséget szenvedtek, így a 7. helyért mehetnek vízbe vasárnap a németek ellenében.

Ökölvívásban a nők és a férfiak is kötelek közé léptek. A 48-51 kg-os mezőnyben Ancsin Katalin az olimpiai bajnok Nicola Adamsszel mérkőzött. A brit sportoló jobbnak bizonyult a magyar lánynál, aki kiesett a további küzdelmekből. Hasonlóan járt a 69-75 kg-osok közt Nagy Tímea is, aki szintén egyhangú pontozással szenvedett vereséget a svéd Anna Laurell Nash ellen.

Férfi öklözőink közül Szőrös Márk az 56 kilósok közt lépett a szorítóba, de egyhangú pontozással vereséget szenvedett a német Omar el-Haggal szemben, csak úgy, mint Harcsa Norbert a koszovói Armand Xhoxhaj ellenében. A nap utolsó magyar öklözője a +91 kilós Bernáth István sem tudott javítani öklözőink napi negatív mérlegén, hiszen ő is egyhangú pontozással vesztett a francia Tony Yoka ellen. Ezen a napon így mind az öt magyar öklöző búcsúzott a további küzdelmektől.

A magyar aerobik-válogatott Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs és Bali Dániel összeállításban sikeresen vette a csoportküzdelmeket, és harmadik helyen jutott a vasárnapi fináléba.

Hétvégén a kerékpárosoknak is drukkolhatunk, szombaton a nők, vasárnap a férfiak országúti mezőnyversenyére kerül sor.

Szombaton Makra Noémi felemás korlát gyakorlatáért is szurkohatunk, a magyar lány döntős, akár érmes is lehet. Lány víziladázóink az ötödik helyért játszanak a hollandok ellen.

Magyarország az érmek tekintetében 7 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzéremmel péntek este továbbra is harmadik a nemzetek között Oroszország (26, 11, 9) és Azerbajdzsán (12, 5, 12) mögött.

(MOB/VF, fotó: MOB/Szalmás Péter)