007 potageorgina007 potageorgina1242 scaled

Póta Gina egy napja

2020. 09. 30.
Megosztás

Póta Georgina június 4-én adott életet kislányának Reginának. Európa-bajnok sportolónőnk az elmúlt hetekben úgy döntött, hogy visszatér szeretett sportágához, az asztaliteniszhez. A kis jövevény nagyban megváltoztatta olimpikonunk életritmusát, ezért arra kértük, ossza meg a Magyarock olvasóival, hogyan telik egy napja.

Póta Georgina június 4-én adott életet kislányának, Reginának. Európa-bajnok sportolónőnk az elmúlt hetekben úgy döntött, hogy visszatér szeretett sportágához, az asztaliteniszhez. A kis jövevény nagyban megváltoztatta olimpikonunk életritmusát, ezért arra kértük, ossza meg a Magyarock olvasóival, hogyan telik egy napja.

Augusztus 31-én kezdtem meg újra az edzéseket, heti kétszer. Ezeken a napokon fél 9-kor kelek.
Óbudán lakunk, így onnan hamar eljutok a Marcibányi térre, az Ormai csarnokba.

A kis Regi nagyon nyugodt kislány, így szerencsére bátran rá tudom őt bízni édesanyámra, illetve anyósomra, amíg én hazaérek az edzésről.

Nagyon szeretek aludni, így azokon a napokon, amikor nincs edzés, a déli harangszóra együtt ébredünk a lányommal. Felkelés után etetés jön, majd kezdődik a közös játék. 🙂
Legtöbbször kis gumiállatkákkal játszunk, vagy az ölembe ültetem Regit és mesélek neki. Bevallom, az éneklés nem az én műfajom, így kis mondókákat tanultam meg, és ezzel szórakoztatom.
Amikor már látom, hogy fáradt, akkor jön a délutáni alvás úgy negyed három körül. Egy-két órát szokott ilyenkor aludni, és ilyenkor jön el az énidőm, ilyenkor tudom intézni a dolgaimat.

Regi délután 5 óra körül ébred fel, ezután lemegyünk vagy másfél órát sétálni. Este 8 órakor jöhet a fürdés, majd a vacsora, és az alvás.
Az első hónapokban három órákat ültem a sötétben míg sikerült Reginát elaltatni. Azóta rájöttem, ha fektetés után még egy picit játszunk együtt, akkor hamar elfárad, és elalszik.
Egy szobában alszunk a picivel, nagyon jó baba, így éjszakánként csak egyszer kell hozzá felkelni, s másnap délig aludhatunk, utána pedig kezdődik minden elölről. 🙂

* * *

Tavaly decemberében jelentettem be, hogy gyermeket várok, ezért nem tudtam vállalni az olimpián való szereplést. A lányok legnagyobb örömömre nélkülem is kiharcolták a csapatkvalifikációs tornán a tokiói részvétel jogát. Eddig három olimpián lehettem ott, de közvetlenül a szülés után semmi esélyem sem lett volna arra, hogy részt vehessek az idei ötkarikás eseményen. Az olimpia egy évvel való elhalasztása azonban megnyitotta előttem a reményt, hogy kiharcolhassam az újabb indulás jogát és a csapatba kerülést.
Bátorfi Zoltán szövetségi kapitánnyal megbeszéltem, hogy fokozatosan térek vissza a pingpongasztalhoz. Először új klubomban, a Budaörsben szerepelek majd a csapatversenyeken, és a terveim szerint 2021 elejére szeretnék olyan szintre jutni, hogy a válogatott is számoljon velem.

(Fotó: Magyarock/ Nagy Weiner Attila, Póta Georgina Facebook)