Joel3

Prima Primissima-díjra jelölték a MOB főtitkárát is

2023. 09. 29.
Megosztás

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima-díjra. A jelöltek közt van három olimpiai bajnok sportvezető, köztük Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

A Magyar sport kategória Prima Primissima-jelöltje Fábián László olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, olimpiai hatodik helyezett párbajtőrvívó, sportvezetőként a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, korábbi sportigazgatója, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Faragó Tamás olimpiai arany-, ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, mesteredző, a MOB közgyűlésének tagja, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Nemzet Sportolója és Kovács Antal, olimpiai, világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó, közgazdász, a MOB elnökségének tagja, a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke, az Atomerőmű SE ügyvezetője.

A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.

Prima-díjjal ismerték el az M4 Sport munkáját. Magyarország legnézettebb sportcsatornája – a MOB partnere – az egyik legrangosabb elismerésben részesült: a magyar ismeretterjesztés és média kategóriájában Prima-díjas lett azzal, hogy jelölték a Prima Primissima-díjra. A Magyar Olimpiai Bizottság és az M4 Sport tavaly novemberi megállapodásának értelmében a magyar szurkolók minden eddiginél közelebbről követhetik a 2024-es olimpiai indulásért küzdő magyar sportolók útját Párizsig.