Rapport Ricsi Európa-bajnok!

Rapport Ricsi Európa-bajnok!

2012. 12. 20.
Megosztás

Rapport Ricsi hazaérkezett Lengyelországból a rapid és schnell Európa-bajnokságról, ahol – annak ellenére, hogy saját bevallása szerint szórakozni ment inkább – páratlan eredményt ért el: a legjobb 18 év alatti sakkozó lett.

A varsói torna első napján a schnell versenyt rendezték. A Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sakkozó előzetesen ezt a számot várta jobban, de végül nem ebben sikerült a komoly eredményt elérnie.

A másnap kezdődő kétnapos rapidban nagyon jól kezdett Ricsi, első négy partiját meg is nyerte. „Az ötödik fordulóban aztán rosszul jöttem ki a nyitásból, de a következő négyet ismét megnyertem. A kilencedikben ráadásul a klasszikus sakkban Európa-bajnok Vladislav Tkachiev ellen sikerült győznöm. Jó kis parti volt” – mesélte nem kis boldogsággal a hangjában a legfiatalabb magyar sakknagymester.

Ennek a sikernek köszönhetően ekkor már az első helyen állt Ricsi és csupán két forduló volt még hátra.„Ezután ismét egy világklasszis, Sergei Rublevsky következett, de kicsit túlerőltettem magam, így oda lett a parti. Az utolsóban viszont a feketével sikerült nyernem egy orosz tehetség ellen.”

Vagyis két vereség mellett kilenc győzelemmel zárt a magyar sportoló, mellyel összesítésben 800 indulóból a tízedik lett, míg az U18-asok mezőnyében az első helyet érte el!

„Természetesen nagyon örülök az eredménynek. Nem indultam még ilyen jellegű versenyen. Ráadásul, ha azt nézem, hogy 23. kiemelt voltam és ugyanannyi ponttal zártam, mint az ötödik helyezett, akkor tényleg elégedett lehetek” – tette hozzá Ricsi, aki idén már nem indul tornán, viszont január elején rögtön egy nagyon rangos hollandiai megmérettetésen kezdi az évet.

(Forrás: Felixpromotion)