Rédli András vívó és Marosi Ádám öttusázó egy páston

Rédli András vívó és Marosi Ádám öttusázó egy páston

2017. 09. 26.
Megosztás


Az elmúlt évek szokásaihoz hasonlóan idén szeptemberben is a sportágaké és egyesületeké volt a főszerep Pestszentlőrinc-Pestszentimre legnagyobb sportos rendezvényén, a XVIII. kerületi Sportízelítőn, a Bókay-kertben. A családok több mint 50 sportág közül választhattak a gyermekek kedvére valót.

Az eseményen a 2014-ben az év magyar vívójának választott, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó Rédli András lépett pástra a XVIII. kerület „sportarcaként” is ismert, öt alkalommal az év öttusázójának választott Marosi Ádám, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar öttusázó ellen.

Bajnokaink egy rövid bemelegítést követően emberesen egymásnak estek, hiszen a két hadállományban lévő sportolónál ez talán alapkövetelmény is. Kevesen tudják, hogy míg Rédli András századosi, Marosi Ádám főhadnagyi rangot is visel. A közönség a látványos küzdelem után általános tájékoztatást kaphatott az adott sportágról és annak apró kulisszatitkairól; szó esett az öltözékről, sőt a helyes cipő megválasztásáról is. A rendezvényen résztvevők kérdéseket tehettek fel az ország sportbüszkeségeinek, és természetesen az autogramosztás és selfizés sem maradhatott el.

(XVIII. kerület)