Reklámozás és olimpia – útmutató MOB-ÖRT összefogással

Reklámozás és olimpia – útmutató MOB-ÖRT összefogással

2016. 02. 26.
Megosztás

Melyek az olimpiai jelképek? Sportoló szerepelhet-e reklámban az olimpia idején, ha a reklámozó nem olimpiai szponzor? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a MOB-ÖRT közös útmutatója az olimpia szó és olimpiai jelképek reklámban történő használatáról.

Az olimpia évében különösen aktuális, hogy a reklámozók tisztában legyenek azzal, hogy az „olimpia” szó, és az olimpiai jelképek, szimbólumok jogi védelem alatt állnak. Ráadásul az olimpia eszméjével összefüggő jelképek – többek között az ötkarika, a zászló, olimpiai láng és fáklya, himnusz és a jelmondat – mellett az olimpiai játékokkal kapcsolatos számos kifejezés is védett. Komoly szabályok vonatkoznak továbbá az olimpiai játékokon résztvevők személyének, nevének, képének vagy sportteljesítményének reklámcélokra történő, az olimpia időszaka alatti felhasználására is.

"Fontosnak tartottuk, hogy a 2012-es londoni olimpia előtt kiadott nagy sikerű közös útmutatónkat aktualizáljuk és közzétegyük, hogy ezzel is segítséget nyújtsunk, valamint természetesen az olimpiával kapcsolatos védjegyek jogszerű használatára felhívjuk a figyelmet. Kérdések esetén örömmel konzultálunk a reklámszakma képviselőivel - fogalmaz Siklós Erik a MOB marketing és kommunikációs igazgatója.

"Nagyon jó, hogy a MOB nyitott volt és kész az együttműködésre, amelynek eredménye a most közzétett közös útmutató. Reméljük, hogy az információ kellő eligazítást nyújt a szakma számára, hogy elkerülhetők legyenek az esetleges félreértések, kellemetlenségek" – teszi hozzá Fazekas Ildikó az ÖRT főtitkára.

A MOB és az ÖRT elvi állásfoglalása innen letölthető.

További információk:
http://www.ort.hu/hu/aktualitasok/elvi-allasfoglalasok/olimpia
http://www.mob.hu/az-olimpiai-szimbolumok-vedelme
Siklós Erik MOB marketing és kommunikációs igazgató [email protected]
Báthori Zsófia MOB marketing és szervezési főmunkatárs [email protected]
Fazekas Ildikó ÖRT főtitkár +36 30 990 2301

(MOB-ÖRT)