„Rio el fogja hallgattatni a kétkedőket”

„Rio el fogja hallgattatni a kétkedőket”

2014. 05. 28.
Megosztás

A 2016-os riói olimpia szervezőbizottságának elnöke biztos benne, hogy mindenki kellemes élményekkel gazdagodik majd a játékokon.

„Tudjuk, hogy nincs vesztegetnivaló időnk, és hogy rengeteg munka áll előttünk, de időben el fogunk készülni” – fogalmazott egy görög lapinterjúban Carlos Arthur Nuzman, aki egyben a Brazil Olimpiai Bizottság elnöke is.

„Nagyon régóta dédelgetett álmom volt, hogy Brazíliába hozzuk a játékokat, és valamennyi munkatársammal együtt elszántak vagyunk, hogy büszkévé tegyük a brazilok embereket.”

„Emellett azt is szem előtt tartjuk, hogy beleférjünk a határidőkbe, és hogy ne lépjük túl a költségkeretet” – hangsúlyozta a sportvezető.

Ez utóbbi ígérete némileg óvatlannak tűnik, hiszen a büdzsé már most hétmilliárd realra rúg, ami 27 százalékkal magasabb az előirányzottnál.

Nuzman elmondta továbbá, hogy törekednek az átláthatóságra, azaz hogy valamennyi ráfordítást pontosan lekönyveljenek, ezáltal ellenőrizhetők legyenek.

„Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy különbséget teszünk a szervezőbizottság költségvetése és az állami beruházások között, ez előbbihez ugyanis kizárólag magánforrásokat használunk fel” – tette hozzá.

Nuzman szavai valamelyest megnyugtathatják a közvéleményt azt követően, hogy a közelmúltban számos kritika érte a riói rendezőket, és nem egy esetben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magas rangú vezetője fogalmazott meg bírálatot.