„Rio el fogja hallgattatni a kétkedőket”

„Rio és Brazília rengeteget profitál az olimpiából”

2014. 08. 06.
Megosztás

Carlos Nuzman, a szervezőbizottság elnöke újfent hangsúlyozta, Rio de Janeiro és Brazília egyaránt komoly hasznot húz majd a 2016-os olimpiából.

Szinte napra pontosan két év múlva kezdődik a XXXI. nyári olimpia a brazíliai metropoliszban, és az nem csupán a helyi sportéletben hoz változást.

„A játékok rendkívül gazdag örökséget hagy majd maga után mind Rio de Janeiróban, mind egész Brazíliában. Soha korábban nem járt ennyi előnnyel a rendezés” – nyilatkozta Carlos Nuzman, Rio 2016 szervezőbizottságának vezetője.

A fejlesztések között szerepel többek között a történelmi kikötő helyreállítása, az elmaradt negyedek rehabilitációja és a metróvonalak meghosszabbítása, de még az oktatásügyet is érintik a beruházások.

„A leendő kézilabdaarénából négy iskolát alakítunk ki az olimpia után, amelyekben kétezer gyerek tanulhat majd. Ilyesmire soha korábban nem volt példa.”

A szervezők arra törekednek, hogy valamennyi helyszínt hasznosítani tudjanak a jövőben, és az Olimpiai Park arénái, a Maria Lenk Víziközpont, az olimpiai velodrom és a teniszközpont sem marad gazdátlan.

„Az első pillanattól kezdve szem előtt tartottuk, hogy ne csak az olimpiára építkezzünk, hanem hosszú távon gondolkodjunk, és nem a levegőbe beszéltünk” – mutatott rá a Nemzetközi Olimpiai Bizottság koordinációs bizottságának elnöke, Naval El Mutakavel, de nemrégiben Thomas Bach is dicsérte a brazilokat.

„Örömmel hallom, hogy a rendezők kiemelt figyelmet fordítanak arra, az olimpiai milyen örökséget hagy maga után, és ehhez a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is komoly összeggel járul hozzá” – mondta a NOB elnöke.