Jól haladnak a paralimpia előkészületei

Rio jól halad, de van még mit tenni

2014. 11. 13.
Megosztás

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (NPB) elégedett a 2016-os riói paralimpia előkészületeivel, de óva int az elbizakodottságtól.

Hétfőn és kedden az NPB munkatársai Rio de Janeiróban tájékozódtak arról, hogyan állnak a munkálatok a szűk két év múlva esedékes paralimpia előtt, és nem kellett csalódniuk.

„A két nap alatt rendkívül produktív megbeszéléseket folytattunk. A fókuszunk középpontjában az áll, hogy a város mindenkié legyen, és 2016-ban készen álljon a világ legjobb paralimpikonjainak a fogadására” – nyilatkozta Andrew Parsons, aki Rio 2016 paralimpiai integrációs bizottságának elnöke, a Brazil Paralimpiai Bizottság elnöke és az NPB alelnöke egy személyben.

„Még nagyon sok munka áll előttünk, de bizakodók vagyunk azt illetően, hogy a megfelelő irányba haladunk, és nem is térünk le arról.”

Xavier Gonzalez, az NPB ügyvezetője elmondta, valamennyi téren jelentős előrelépést tapasztaltak a legutóbbi látogatáshoz képest, arra azonban figyelmeztet: nem szabad hátradőlni.

„Sokat javult az összkép a helyszínek megközelíthetőségét illetően. Még nagyon sok a tennivaló, de a terveket alaposan kidolgoztuk, aminek a város hosszú távon is hasznát fogja látni.”

A sportvezető hozzátette, a következő tizenkét hónap lesz a legkritikusabb, melynek során számos jelentős bejelentésre is sor kerül majd.

2016 decemberében a második nyílt napot is megrendezi Rióban az NPB, ami lehetőséget ad arra, hogy a nemzeti paralimpiai bizottságok felvilágosítást kapjanak az előkészületekről.