Riói képekből nyílt fotókiállítás Debrecenben

Riói képekből nyílt fotókiállítás Debrecenben

2017. 01. 16.
Megosztás


A 2016-os riói olimpián a Russmédia képviseletében akkreditált debreceni fotóriporter, Derencsényi István képeiből nyílt interaktív kiállítást január 14-én a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában; a megnyitón részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

A kiállítást a Debreceni Egyetem és a Siker Alapítvány közösen hozta létre.

Az alkotásokat papíralapon, LCD-óriáskivetítőn, valamint nagy felbontású növekvő méretű és háromdimenziós kijelzőkön is megcsodálhatják az érdeklődők - írja a Hajdú-bihari Napló.

Dr. Szabó Tünde megnyitójában arról beszélt, hogy nekünk, magyaroknak hagyományosan óriási jelentőséggel bír az olimpia, minden rezdülést igyekszünk nyomon követni, ezért nem véletlen, hogy a riói játékok legemlékezetesebb pillanatait bemutató tárlat nyílik most. Egy jó fénykép – folytatta az államtitkár – elmondja az egész történetet: egy örömteli arc, egy mindennél többet mondó mozdulat ráirányítja a figyelmet az adott másodperc drámájára, vagy épp visszaadja a győzelem mindennél csodálatosabb mámorát - számol be a kormany.hu.

A Repülj velem Rióba – képes olimpiai beszámoló című tárlatot a látogatók február 10-ig 8 és 17 óra között tekinthetik meg a Dóczy József utca 7. szám alatt a Sporttudományi Oktatóközpontban.

Derencsényi István tíz éve a Debrecenben megjelenő Hajdú-bihari Napló fotóriportere. Két évvel ezelőtt művészet kategóriában díjazták a sajtófotó-kiállításon.

(MOB, fotó: Derencsényi István)