Rióra készülő sportolók voltak az Olimpiai Bajnokok Klubjának vendégei

Rióra készülő sportolók voltak az Olimpiai Bajnokok Klubjának vendégei

2015. 10. 13.
Megosztás

A riói ötkarikás játékokra készülő sportolók tartottak beszámolót az idei sikereikről, az előttúk álló kvalifikációs eseményekről az Olimpiai Bajnokok Klubjának hétfő esti összejövetelén.

A rögtönzött beszélgetés moderátora Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó és Vad Dezső, az Olimpiai Bajnokok Klubjának titkára volt.


Balról: Kammerer Zoltán, Mohácsi Ferenc (1956), Kovács István (1996), Kulifai Tamás, Tóth Dávid, Vass Dóra

A jelenlévő sportolók közül a milánói kvalifikációs világbajnokságon kvótát szerző Szabó Gabriella, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Tóth Dávid és Pauman Dániel a riói tesztversenyről és a csapategységekről illetve a bakui Európa Játékokról beszélt. Zsivóczky-Farkas Györgyi a pekingi atlétikai vb-n szárnyalta túl a riói szintet, az atléta a hétpróbázást hozta közel a hallgatósághoz. A vízilabdázó olimpiai bajnok Steinmetz Ádám immár a Vasas utánpótlásának szakmai vezetőjeként mutatta be a piros-kékek műhelyét. A ritmikus gimnasztikázó Vass Dóra azt ismertette, hétvégén újabb magyar bajnoki címeket nyert sportágában, így 38-szoros bajnokként minden bizonnyal rekordernek tekinthető a ritmikus gimnasztikázók között.

A résztvevőket dr. Nébald György, Szöul vívóbajnoka, a Klub elnöke köszöntötte, az eseményen részt vett többek közt Fábián László, a MOB öttusázó olimpiai bajnok sportigazgatója, a klub alelnöke és Hunyady Emese - Lillehammerben, 1500 méteren, osztrák színekben - olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó is.

Az eseményen dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára beszámolt arról, hogy az idei tanévben csatlakozott az olimpiai iskolák csapatához a miskolci Gyarmati Dezső Általános iskola, így a 26 olimpiai iskolában tanuló diákok száma 10 586-ra emelkedett.

(MOB/VF)