Rövidpályás gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándor junior világbajnok 500 méteren

Rövidpályás gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándor junior világbajnok 500 méteren

2014. 03. 08.
Megosztás

A törökországi Erzurumban zajló Junior Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság szombati versenynapján aranyérmet szerzett Liu Shaolin Sándor.

Az 500 méteres távon 41.925-ös idejével megelőzte a második helyen célbe érő kanadai Girardot, és harmadik helyen záró kazah Nikisha-t.

A magyar versenyző szombaton egész nap remek formában versenyzett, első helyen jutott tovább a selejtezőből, a futamból, majd később az elődöntőből is.

Liu Shaolin Sándor tagja volt a Szocsiban részt vevő olimpiai válogatottnak. A junior világbajnokság után a jövő hétvégi, kanadai felnőtt világbajnokságon is részt vesz majd.

Szintén a mai nap történése volt, hogy férfi váltónk bejutott a vasárnapi döntőbe, miután 2. helyen végzett az elődöntőben. A Burján Csaba, Liu Shaoang, Liu Shaoiln Sándor, Varnyú Alex négyes mintegy húsz körig az élen volt, de pár körrel a vége előtt lecsúszott a harmadik helyre. Végül az amerikai váltót a bírók kizárták, így a mieink előreléptek a második helyre. A döntőben három ázsiai ország csapatával, Kínával, Japánnal és Dél-Koreával találkozik a magyar váltó.

Liu Shaolin Sándor:
„Nagyon jó érzés világbajnoknak lenni! Az első futam ma kifejezetten jól esett, azután a második, harmadik kevésbe, de azután az elődöntőben és a döntőben is nagyon jól éreztem magam. Miután a döntőbe jutottam, az volt a cél, hogy minél jobban szerepeljek. Biztosra akartam menni, ami végül meghozta az eredményét.” – nyilatkozta a friss világbajnok pár perccel a futam után.

A váltó döntőbe jutásáról a következőket mondta Liu Shaolin Sándor: „Fantasztikusan örülünk neki, hogy végül bejutottunk a döntőbe! Három ázsiai ellenfelünk lesz, taktikusan kell versenyeznünk.”

A lányok 500m-es távján a legmesszebbre Kónya Zsőfia jutott, aki futam harmadikként alig maradt le az elődöntőről, így 19. lett.

Eredmények:
Junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság. Erzurum

500m
Fiúk:
Világbajnok: LIU SHAOLIN Sándor 41.925, 2.GIRARD Samuel (Kanada) 42.051, 3.NIKISHA Denis (Kazahsztán) 44.844, 4.HONG In Suk (Egyesült Államok) 1:06.660, CHEN Guang (Kína)kizárva,...9.LIU Shaoang,...44.BURJÁN Csaba

Lányok:
vb: PROSVIRNOVA Sofia (Oroszország) 43.704 junior világcsúcs, 2.HAN Yutong (Kína) 43.765, 3.AHN Se Jung (Korea) 44.473, 4.NOH Do Hee (Korea) 1:25.098,...19.KÓNYA Zsófia,...26.JÁSZAPÁTI Petra,...BÁCSKAI Sára Luca selejtező futamából kizárva

(Forrás: moksz.hu)