Rapport Ricsi Európa-bajnok!

Sakk: Rapport Richárd az osztrák bajnokságban

2013. 12. 07.
Megosztás

A sakkozó Rapport Richárd a német csapatbajnokság után az osztrák Bundesligában is megkezdi idei szezonját.

A 17 éves versenyző menedzserirodája pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 2687 Élő-pontszámmal álló Rapport már el is utazott a hosszú hétvégére, ahol új csapatban, a Maria Saalban mutatkozik be. A legfiatalabb magyar nagymester előző klubja, a Fürstenfeld kiesett tavasszal az első osztályból, így egyértelmű volt, hogy váltásra lesz szüksége. Nyáron meg is kereste őt a legjobb osztrák sakkozó, Markus Ragger (2646), és csapatába, a Maria Saalba hívta. Rapport három partit játszik a hétvégén, kettőt feketével, egyet fehérrel, Ragger mögött a második táblán.

Itthon a pénteki, negyedik forduló után is Gonda László és Gara Anita áll az élen a Gyulán, illetve Hévízen zajló sakk országos bajnokságon.
A férfiaknál Gonda százszázalékos, míg a mögötte második, négyszeres bajnok Berkes Ferencnek 3,5 pontja van. Szombaton egymás ellen játszanak majd.

Eredmények, 4. forduló:

férfiak:
Tóth Ervin-Nagy Gábor 0-1
Horváth Ádám-Gonda László 0-1
Berkes Ferenc-Medvegy Zoltán 1-0
Czebe Attila-Pap Gyula döntetlen
Bánusz Tamás-Horváth Csaba döntetlen
Az állás: Gonda 4 pont, Berkes 3,5, Bánusz, Horváth Cs. 2,5-2,5, Pap, Nagy 2-2, Horváth Á., Czebe, 1,5-1,5, Medvegy 0,5, Tóth 0

nők:
Varga Melinda-Dudás Eszter 1-0
Rudolf Anna-Erdős Boglárka döntetlen
Juhász Barbara-Havanecz Bianka 0-1
Göcző Melinda-Gara Anita 0-1
Varga Klára-Papp Petra döntetlen
Az állás: Gara 3,5 pont, Havanecz 3, Varga K., Varga M., Papp 2,5-2,5, Dudás, Rudolf, Erdős 1,5-1,5, Göcző 1, Juhász 0,5