Samsung Sport: Risztov Éva, augusztus hónap sportolója !

Samsung Sport: Risztov Éva, augusztus hónap sportolója !

2012. 10. 18.
Megosztás

Risztov Éva, a 10 kilométeres nyíltvízi úszás londoni olimpiai bajnoka végzett az élen a Magyar Olimpiai Bizottság és a SamsungSport.hu közös szavazásán, amely az augusztus hónap legjobb magyar sportolójának járó díjról döntött.

A SamsungSport.hu hagyományteremtő jelleggel 2011-ben először rendezte meg az "Év sportolója" választást, amellyel a 2011-es év kimagasló teljesítményt nyújtó sportolói közül igyekeztünk Önökkel közösen megtalálni a legjobbat! A nagyszámú olvasói tábor Gyurta Dániel mellett tette le a voksát. A szavazást 2012 januárja óta minden hónapban megismételjük: a szurkolók pedig maguk választhatják meg ki volt a legjobb az adott időszakban.

2012 augusztusában is természetesen az olimpia volt az első számú sportesemény, és - nagy örömünkre - ez a hónap igen sok fantasztikus magyar sikert hozott. Ötkarikás bajnokaink közül Risztov Éva hatalmas csatában, a hajrában a semmiből félelmetes erőtartalékokat mozgósítva győzött 10 kilométeres úszásban a londoni olimpián, azok után, hogy egyszer már abbahagyta az úszást, a tavalyi világbajnokságon pedig ugyanebben a számban kizárták.

Kozák Danuta női kajak 500 méteren a négyes tagjaként aratott sikernek köszönhetően már olimpiai bajnokként csinálta végig ugyanezt a távot egyesben is; kiváló hajrával, nagy fölénnyel utasította maga mögé riválisait, így két aranyat vihetett haza Londonból.

Pars Krisztián a londoni olimpiára favoritként érkezett; a döntőbe a legjobb eredménnyel jutott, ott pedig egyedüliként ért el 80 métert meghaladó eredményt, és így olimpiai bajnok lett - de még a leggyengébb dobása is elég lett volna az aranyéremhez!

A MOB és a SamsungSport.hu szavazásán végül a befutó – meggyőző fölénnyel –Risztov Éva lett, aki így nyilatkozott honlapunknak a díj átvételét követően:
- Nagyon megtisztelő, hogy sikeres olimpiai szereplésem ilyen örömöt váltott ki a szurkolókból, akik engem jutalmaztak meg ezzel a díjjal. Meglepett, hogy ekkora fölénnyel nyertem, köszönöm mindenkinek! London óta sokat rohangálok, igyekszem eleget tenni a rengeteg felkérésnek.

Sikeréhez szívből gratulálunk!

A több ezer beérkezett szavazat után, íme a végeredmény:

1. Risztov Éva: 74 %

2. Kozák Danuta: 16 %

3. Pars Krisztián 10 %

(Forrás: samsungsport.hu)