Schmitt Pál: "Az orosz szervezők amit ígértek, megcsinálták!"

Schmitt Pál: "Az orosz szervezők amit ígértek, megcsinálták!"

2014. 02. 13.
Megosztás

"A létesítmények tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak, nagyszerű és lelkes szervezőkkel vagyunk körülvéve, akik értik a dolgukat, az olimpiai falu pedig kielégíti az elvárásokat. Amit a szervezők ígértek, azt megcsinálták. Az elvárásokat az oroszok mind kivétel nélkül teljesítették. A szocsi olimpia úgy vonul be majd a történelembe, mint az egyik legjobban megrendezett olimpia" - mondta Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja Szocsiban a mob.hu-nak.

"Az olimpiai játékok a sportolókról szólnak, ha ők jól érzik magukat, és legjobb tudásuk szerint teljesíthetnek, akkor véleményem szerint a dolog rendben van" - tette hozzá a sportvezető.

Az olimpia előtti napokban rendezték Szocsiban a NOB 116. közgyűlését, melyen a magyar sportdiplomata is részt vett. Ezzel kapcsolatban beszélt az új NOB-elnök, Thomas Bach által meghirdetett "2020 olimpiai programról" is, melynek középpontjában a sportolók, a sport tisztasága, a doppingellenes harc, a zéró tolerancia, a sportolók demokráciája, a nemek közti egyenlőség, a gazdálkodás átláthatósága áll. "Thomas Bach maga is olimpiai bajnok, aki a sportolókat állítja a gondolkodása középpontjába. A sportolók védelmét, érdekeit szolgálja az összes rendelkezés" - hangsúlyozta a MOB tiszteletbeli elnöke.

"A másfél nap alatt 260 hozzászólás történt a különböző témákban, ez is mutatja, hogy nagyon nagy az érdeklődés a megújulás iránt. A legaktívabbak az új NOB-tagok, a fiatalok voltak" - mondta Schmitt Pál, a szocsi NOB-ülésre vonatkozóan.

A MOB korábbi első embere a magyarok szerepléséről is beszélt. Kiemelte Miklós Edit világszínvonalú szereplését, és sajnálja, hogy műkorcsolyában nem lehet Szocsiban magyar sportoló. "Az elvárásokat hozzá kell igazítani a realitásokhoz. Lényeg, hogy sportolóink önmagukhoz képest teljesítsenek! A részvétel is fontos - a téli olimpián erre is kell koncentrálnunk" - hangsúlyozta a sportdiplomata, aki maga nyolc téli olimpián vett eddig részt.

Schmitt Pál más, NOB-ot érintő kérdésre is válaszol a vele készült interjúban, mely az alábbi képre kattintva megtekinthető.