Sidi Péter: Jó úton haladok!

Sidi Péter: Jó úton haladok!

2015. 05. 09.
Megosztás

"Idén új fegyvert kaptam, sikeresen megszereztem a riói kvótát, feljöttem a világranglistán a harmadik helyre, azt hiszem, jó úton haladok" - mondta a mob.hu-nak az ötödik olimpiájára, és az I. Európa Játékokra készülő magyar sportlövő, Sidi Péter.

A többszörös világ- és Európa-bajnok sportlövőre, számszeríjászra idén nyáron két fontos verseny vár: a bakui Európa Játékok és a maribori Európa-bajnokság. Utóbbin a 300 méteres szám világcsúcstartójaként léphet lőállásba, így dobogós reményekkel utazik a kontinensviadalra. "Minden versenyszámban szeretnék a döntőbe kerülni és érmes helyezést elérni" - hangsúlyozta.

A komáromi sportoló arról is beszélt, a riói lesz az ötödik olimpiája. "Sportlövészetben ez azt jelenti, pályafutásom felénél tartok.... Van olyan eredményes sportlövő, a szlovén Rajmond Debevec, aki az ötödik olimpiáján volt először érmes, és most a kilencedikre készül. Remélem, ő is sikerrel kvalifikál."

A londoni olimpiáról hatodik helyezéssel hazatérő versenyző a mob.hu-nak az új fegyveréről és a riói kvótaszerzés körülményeiről is nyilatkozik a következő videóban.

Sidi Péter a második sportlövő, aki kvótát szerzett a 2016-os ötkarikás játékokra, az első Tobai-Sike Renáta nevéhez kötődik.

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) legfrissebb rangsorában Sidi légpuskában harmadik, Tobai-Sike sportpisztolyban ötödik, légpisztolyban pedig a nyolcadik.

(MOB/BL, VF, fotó: MTI/Kollányi Péter)