Sebeszeti konf almadi2024

Több mint 10 ország szakemberei a balatoni orvoskongresszuson

2024. 04. 15.
Megosztás

Sikeresen, részben a párizsi olimpia jegyében rendezte meg nemzetközi, 16. kongresszusát a Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság április közepén Balatonalmádiban. Az esemény egyik főszervezője dr. Tállay András, a MOB Orvosi Bizottságának elnöke volt, a résztvevőket dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója is köszöntötte.

A nemzetközi kongresszus a párizsi olimpia előtti egyik legfontosabb hazai sportegészségügyi rendezvény volt, melynek díszvendége a norvég Lars Engebretsen professzor – a NOB orvostudományi osztálynak vezetője – a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának meghívására, a MOB támogatásával utazott Magyarországra.

„Több mint tíz ország, mintegy 250 szakembere vett részt az eseményen. Nagynevű orvosprofesszorokat láttunk vendégül, akik az – amúgy igen magas színvonalú – előadásuk után beültek a workshopokra, és érdeklődéssel követték a legújabb kutatási eredményekről, trendekről, gyógyászati technológiákról szóló diskurzusokat. Ez a konferencia sok fiatal szakembernek adhat inspirációt, lendületet a saját szakmai fejlődésükhöz, tudásuk frissítéséhez. Az ortopéd szakorvosok, baleseti sebészek a konferencián keresztül közelebb kerülhettek az élsporthoz. Külön öröm, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság felismerte a sportegészségügy jelentőségét, azt támogatja, mint a mostani eseményünket is, köszönet érte!” – foglalta össze dr. Tállay András, a MOB Orvosi Bizottságának elnöke, a Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság első embere, a Magyar Sportorvos Társaság főtitkára.

Bartha csaba orv konf

A konferencia résztvevőit a Magyar Olimpiai Bizottság részéről dr. Bartha Csaba operatív igazgató köszöntötte, aki szintén a sportegészségügy jelentőségét hangsúlyozta.