Kulcsár Krisztián Thomas Bachhal tárgyalt a NOB székházában

Sportdiplomácia szakirányú továbbképzés

2017. 08. 15.
Megosztás

A Sportdiplomácia képzéssel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel a Győri Széchényi István Egyetem meghirdette a képzést a keresztfélévre is.

A felsőoktatási intézmény célja olyan szakemberek képzése, akik a sportszektor különböző szervezeteit képviselik hazai és nemzetközi szinten, és tevékenységükkel hozzájárulnak a sport diplomáciai szakterületének modernizálásához, a magyar sport hazai és nemzetközi képviseletének fejlesztéséhez.

A képzés két szemeszterből áll, a levelező tanrendnek megfelelően szombatonként folyik az oktatás. Az első félév lassan a végéhez közelít, mely során a kurzus résztvevői megismerkedhettek a diplomácia, a protokoll, a sport- és nemzetközi jog, valamint a sportmarketing és sportpolitika alapjaival, az adott témákban tapasztalt, elismert előadók segítségével.

A 2017 őszi-2018 tavaszi időszak oktatói közé tartozik többek közt Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB tagja, kétszeres olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója; dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, olimpiai ezüstérmes úszó; Fábián László, a MOB sportigazgatója, olimpiai bajnok öttusázó; dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, olimpiai ezüstérmes vívó; Máté Pál, a SportTV televízió főszerkesztője, dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, a Magyar Vizilabda Szövetség elnöke; az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke; továbbá a MOB támogatói közül a Telekom és az adidas képviselői: Bánhegyi Zsófia és Császári Attila.

A szeptemberben induló szemeszterhez tartozó frissített képzési felhívást itt letöltheti.

A keresztféléves képzés kezdő időpontja 2017. szeptember 23.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 31.

Kapcsolat: Tel.: +36 70 657 6105
Email: [email protected]

(Széchenyi István Egyetem)