Sportdiplomáciai siker evezésben: Szántó Éva a nemzetközi szövetség elnökségében!

Sportdiplomáciai siker evezésben: Szántó Éva a nemzetközi szövetség elnökségében!

2018. 09. 18.
Megosztás


Sportdiplomáciai, egyben sporttörténeti siker született a magyar evezős sportban: a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) plovdivi kongresszusán Szántó Évát az események megszervezéséért és lebonyolításáért felelős bizottság (Events Commission) elnökének választották. A magyar sportvezető - aki korábban a hazai szövetség főtitkára is volt - ezzel a FISA elnökségének tagja is lett.

Szántó Évát nagy töbséggel választották meg a tisztségre. A magyar evezés 125 éves történetében még nem fordult elő, hogy magyar evezős ilyen magas pozíciót töltsön be a nemzetközi szövetségben, ami ráadásul a nemzetközi olimpiai mozgalomban is meghatározó szervezet, hiszen a negyedik legnagyobb olimpiai sportág.

Ez az eredmény Szántó Éva eddigi tevékenységének elismerése is egyben - írja közleményében a hazai szövetség. Éva 2010 óta tagja az Events-bizottságnak, az európai evezés ügyét pedig az Európa-bajnokságok 2007-es újbóli bevezetése óta segíti a FISA Európai Elnökségének (European Rowing Management Board) tagjaként.

A Magyar Olimpiai Bizottság gratulál Szántó Évának a sportdiplomáciai sikeréhez!

(A fotón balról dr. Bényi Szabolcs, a MOB Gazdasági Bizottságának tagja és Kulcsár Krisztián MOB-elnök. A nyitóképen balról Pignitzky Borbála MESZ-főtitkár, Szántó Éva, a FISA Events Commission elnöke és Vanczák Gergely, a MESZ szakmai alelnöke.)

A FISA bizottságok korábbi magyar tagjai:
Pap Kornélia – FISA Női Bizottság
Dr. Harmat Zoltán – FISA Masters Bizottság
Dr. Kokas Péter – Orvosi Bizottság (2000 – 2016)
Kokas Gergely – Sportolói Bizottság (2001 - 2010)

(MOB, fotó: MESZ)