MOB sportiskolai konferencia a beiskolázási "jó gyakorlatokról"

MOB sportiskolai konferencia a beiskolázási "jó gyakorlatokról"

2014. 02. 12.
Megosztás

A MOB Sportiskolai program munkatársai munkaértekezletet szerveztek a köznevelési típusú sportiskolák számára, a beiskolázási “jó gyakorlatok” bemutatására. Az eseményen 47 sportiskola több mint 80 szakembere vett részt, 9 általános illetve középiskola képviselője tartott szakmai bemutatót.

A résztvevők megmutatták intézményük speciális sportiskolai felvételi eljárásaikat.

Az általános iskolai előadásokban előtérbe került az óvoda-iskola kapcsolata, míg a középiskolákban a sporteredmények beszámításának módjait elemezték a szakemberek.

Az eseményt dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese nyitotta meg, az esemény levezető elnöke Lehmann László, a MOB Sportiskolai programjának vezetője volt. A konferencián részt vett dr. Jakabhátyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és Kovács Géza, a Sportiskolák Országos Szövetségének elnöke, egyben az Egri VSI igazgatója, a MOB tagja is.

"Összegzésképpen elmondható, a visszajelzések alapján egyértelműen hasznos volt a konferencia. Több iskola is jelezte, hogy alkalmazni kívánja azokat az ötleteket, melyeket a konferencia alkalmával hallott" - mondta lehmann László.