Sportiskoláknak tartott gyakorlatközpontú konferenciát a MOB

Sportiskoláknak tartott gyakorlatközpontú konferenciát a MOB

2014. 12. 09.
Megosztás

A MOB Sportiskolai programja sikeres konferenciát szervezett a köznevelési típusú sport általános és középiskolák részére.

Az eseményen Lehmann László programvezető köszöntőjét követően Józsa Gabriella, az EDUWEB Multimédia ZRt. tartalomfejlesztési igazgatója középiskolásoknak fejlesztett videós oktatóportált mutatott be, majd dr. Vasas Szilvia tüdőgyógyász főorvos a víz alatti úszás veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Bimbó Zsolt ügyvezető igazgató és dr. Kiss Zsuzsanna PhD, orvosi üzletágvezető a POWERbreathe légzőizomerősítő eszközről adott ismereteket.

Mediball - A sportolói teljesítmény az intelligencia tükrében-címmel Szilágyi István szakmai igazgató és harcművész mester prezentált.

Mint a konferencián is kiderült: 38. sportágként a vízimentés is bekerült a MOB sportiskolai kerettantervébe. A módszertani útmutatót és a kerettantervet a MOB támogatásával, a Magyar Élet- és Vízimentő Szakszövetség felkérésére Endlein Viktória és Csaba László készítette. A szakmai fórumon e témában is tájékozódhattak a résztvevők.

(MOB/VF)