Sportminiszteri világkonferencián vett részt Kamuti Jenő

Sportminiszteri világkonferencián vett részt Kamuti Jenő

2013. 05. 31.
Megosztás

Az UNESCO (Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) Berlinben, május 28. és 30. között rendezte a sportminiszterek világkonferenciáját, melyen dr. Kamuti Jenő, a Magyar és Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is részt vett.

A sportdiplomáciai eseményen Magyarországot Bogyay Katalin, az UNESCO magyarországi nagykövete, a szervezet közgyűlésének elnöke és Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára is képviselte. A kongresszuson megjelent Andrea Merkel, német kancellár is.

Az eseménynek a XXI. századi sport, oktatás, nevelés volt a témája, kiemelve az etika, a fair play szellemiségét.

A konferencián Simicskó István, előadásában hangsúlyozta a mindennapos testnevelés magyarországi bevezetését, annak jelentőségét. A magyar delegáció részéről Bogyay Katalin és Kamuti Jenő javaslatot tett, hogy az UNESCO októberi közgyűlésén elfogadják, megszavazzák, a Fair Play nemzetközi világnapját.

A megbeszélések során Kamuti Jenő megbeszélést folytatott többek közt Natalie Nelta Hedley asszonnyal, Jamaica sportminiszterével is (képünkön).

A világ sportminisztereinek meghirdetett fórumot, a MINEPS konferenciát először 1976-ban, Párizsban rendezték, a következőre 1988-ban, Moszkvában, majd ’99-ben Punta del Este-ben és 2004-ben Athénban került sor; az ötödik konferenciát Berlinben, 2013-bn rendezték.