Stark Márton: Jó úton haladunk!

Stark Márton: Jó úton haladunk!

2018. 02. 18.
Megosztás

Stark Márton, az alpesi sízők szövetségi kapitánya a férfiak vasárnapi óriás-műlesiklása után értékelte a női és férfiversenyzők eddigi szereplését.

„Az olimpián a vasárnapi óriás-műlesiklás első futamában Kékesi Marci és Samsal Dalibor sem teljesített túl jól, aztán a második futamra Marci nagyon jól felszívta magát, csak öt másodpercet kapott a győztes Hirschertől; azt gondolom, ez egy nagyon jó eredmény. Ha ezt az elsőben is tudta volna hozni, akkor még előkelőbb helyen végzett volna. Marcival így teljes mértékben meg vagyok elégedve, Daliborral már egy kicsit kevésbé. Azt gondolom, szlalomban ki fogja mutatni a foga fehérjét, ezzel nem lesz probléma.”

„A lányok nagyon jól teljesítettek az elváráshoz képest. Maróty Mimit óriás-műlesiklásban kizárták, az sajnálatos dolog volt, szlalomban lejutott, de azt gondolom, az, hogy itt volt, lejutott, teljesítette és eredményt ért el – azt teljesen hozta. Hozmann Szonjának az óriásával teljesen meg vagyok elégedve, nagyon örültem, és azt mondom, hogy ez egy nagyon előremutató eredmény a következő olimpiákra és évekre nézve. A fiúknál Kékesi Marci és Dalibor együtt indultak kombinációban az óriás előtt utoljára, ott mindketten helyt álltak, talán Marcinak voltak nehézségei szlalomban, ott még javításra szorul egy-két dolog, reméljük, a szlalomversenyre ki tudjuk javítani, helyre tudjuk rakni. Marci lejött super-G-ben, lesiklásban, ezekben nagy eredményt nem vártunk. Amit megbeszéltünk, azokat az utolsó versenyen hozta, az teljesen rendben volt. Super-G-ben sajnos elnézett egy kaput, de addig is technikailag, amit én láttam, az rendben volt. A vasárnapi óriása a Marcinak, főleg a második futama, azzal nagyon elégedett ő is meg én is. Jó úton haladunk mindenképpen.”

„A csapatversenytől én őszintén szólva nem sokat várok. Svájccal vagyunk összesorsolva, meglátjuk, mi lesz. Én azt gondolom, ez egy élmény lesz, egy tapasztalat, élvezni kell, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Bármi lehet, a csapatversenyben bármi megtörténhet. Dalibor például még oda is érhet, és a svájciak is hibázhatnak. Benne van a pakliban, hogy korán rajtolnak, elesnek, kiesnek. Oda kell állni, meg kell próbálni, és a legtöbbet kihozni belőle. A szlalom 22-én lesz, hétfő egy pihenőnap mindenkinek, elég húzós volt az eddigi időszak, majd újra jönnek az edzések és a versenyek.”

(MOB/VF)