Nyolc év múlva elrajtolt a vb; Szabó Bence: A sportversenyek szervezésében már bizonyítottunk!

2013. 07. 24.
Megosztás

Szabó Bence szerencsét hozott a magyar delegációnak Barcelonában, hiszen 21 évvel azután, hogy egyéni olimpiai bajnoki címet nyert a katalán fővárosban, az elmúlt héten újabb sikert hozott Magyarországnak: nyolc év múlva, 2021-ben Budapest rendezheti a FINA vizes világbajnokságot.

Az olimpiai bajnok kardvívó főtitkárként, Borkai Zsolttal, a MOB elnökével közösen vett részt pénteken az eseményen – ahol Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt –, melyen a FINA Büro ülése után bejelentették, mely város adhat otthont a világbajnokságnak 2021-ben.

A rendezéssel kapcsolatban a Magyar Olimpiai Bizottság teljes elkötelezettséget vállalt az elkövetkező nyolc évre. Hogy mit jelent ez az elkötelezettség, illetve, hogy mit jelent mindez a magyar sportnak, a főtitkár erről beszél a következő videointerjúban.

„Az egész ország mellé állt ennek a dolognak, a miniszterelnök úr több nemzetközi úszó vezetőt is fogadott, és természetesen a MOB is teljes mellszélességgel ott áll a szövetség mellett. A következő években „ott leszünk”, és mindenben támogatjuk a Magyar Úszó Szövetséget és a szervezőket. Ez egy szép sorozat, rengeteg rangos eseménynek adunk otthont: vívó vébé, judo Eb, 2017-ben az EYOF. A sportversenyek szervezésében már bizonyítottunk. Az olimpia és a labdarúgó vébé után valahol ott van a ranglétrán közvetlen utánuk a vizes világbajnokság, ami egy óriási esemény, nagyon nagy érdeklődés van iránta. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült!” – hangsúlyozta Szabó Bence.



* * *


Napra pontosan nyolc év múlva, 2021. július 23-án rajtol a budapesti világbajnokság. Némi propaganda gyanánt női válogatottunk tagjai 21-es sapkákban pompáztak a délelőtti edzésen.

Nem lehet elég korán kezdeni a világbajnokság píárját: mondhatni, mától kezdődhet a visszaszámlálás, már csak „nyolc év”, és rajtol a világbajnokság – merthogy a FINA-val kötött rendezői szerződésben az időpont is kijelöltetett: 2021-ben július 23. és augusztus 8. között zajlik majd a nagy esemény.

A jeles napot megörökítendő női válogatottunk a vb-pályázat során brandként használt sárga színben pompázott, legalábbis egy fotó erejéig a lányok magukra öltötték a vb logós sárga sapkákat, 21-es számmal.

Reméljük, a barcelonai mérkőzéseken is szerencsét hoz nekik!

(Fotók: Kovács Anikó/MOB)