Szabó Bence: "Megtisztelő, hogy hat ország közt a magyarokat is öltözteti Rióban az adidas"

Szabó Bence: "Megtisztelő, hogy hat ország közt a magyarokat is öltözteti Rióban az adidas"

2014. 08. 15.
Megosztás

Szabó Bence vezetésével MOB-küldöttség utazott a németországi Herzogenaurachba, az adidas nemzetközi közponjába, ahol az érintettek a riói olimpia nemzeti sportruházatáról tárgyaltak. A MOB főtitkára rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy a nagymúltú német sportruházati cég által, a riói olimpiára öltöztetett hat ország között van Magyarország is.

A konzultáción Szabó Bence mellett részt vett Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója, az adidas képviseletében pedig Lengyel Zsolt, az adidas Budapest Kft. és a szlovák szervezet közös ügyvezetője valamint Császári Attila, az adidas Budapest Kft. sport marketing managere. A felek a riói olimpián használatos sportruházatról első alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz. Az érintettek a megbeszélésen négyórás prezentáció keretében tekintették át a lehetőségeket és az igényeket.

"Óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy Magyarország azok között az országok között lehet, melyeket az adidas öltöztet a riói olimpiára. Olyan nagy nemzetek között lehetünk, mint Ausztrália, Németország vagy Nagy-Britannia. Büszke vagyok rá, hogy bekerültünk ebbe az elit körbe!" - fogalmazott Szabó Bence, aki elmondta, az adidas abszolút korrektül, partnerként kezelte a MOB képviselőit.

A főtitkár beszámolt róla, hogy az adidas szakemberei bemutatták a trendeket, a várható dizájnt, a tervezett vonalakat.

"Garanciát kértünk arra, hogy a színösszeállításban egyediek legyünk, ne lehessen könnyen összetéveszteni a magyar sportolókat a ruházatuk alapján más nemzetek versenyzőivel. Azt is kértük, hogy a Magyar Csapat ruházata minőségben a 'top'-ot jelentse, kategóriájában legyen hasonló az angolokéhoz, németekéhez. Az adidas képviselői megnyugtattak bennünket, hogy ezt ők is így gondolják. A riói olimpián majd igen egyedi és különleges sportruhában vehetnek részt a magyar delegáció tagjai" - tette hozzá Szabó Bence, aki néhány apró titkot is elárult.

"Rióban szakítunk a bordó szín dominanciájának hagyományával, helyette egyedi elképzelések által megálmodott színösszeállítást tervezünk. Azt sem szeretnénk, ha az atlantai 'zászlós' öltözék visszatérne, nem volt szerencsés a sok hasonló nemzeti ruházat. A tervezők megpróbálnak minden igényt kielégíteni, még arra is gondolnak, hogy Rióban egy speciális, testre símuló kistáskát hordhassanak a sportolók, mely a lehető legbiztonságosabb elhelyezést garantálja."

"Összességében elmondhatom, hogy egy nagyon korrekt első találkozáson vagyunk túl a témában, elindult az együttműködés, hamarosan várható folytatás, amikor a rajzok, tervek alapján már próbamodelleket fog bemutatni az adidas" - mondta a korábbi kétszeres olimpiai bajnok vívó sportvezető.

"Az adidas nyitott arra is, hogy a sokszínű, gazdag sportruházat mellett, először, a felvonulóruhát is elkészítse" - tette hozzá Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató.

Az adidas részéről Császári Attila hangsúlyozta, a riói sportruházattal elsősorban a fiatalos igényeknek kívánnak megfelelni. "Külön lesz férfi és női kollekció, a ruhák vonalvezetése pedig igen trendi, tetszetős lesz" - mondta a marketingmenedzser, aki büszkén hozzátette, az 1968-as alapítás óta két olimpiai bizottságot öltöztet folyamatosan az adidas: a németet és a magyart.

(MOB/VF)