Szabó Bence: Óriási eredményei vannak a Héraklész programnak (videó)

Szabó Bence: Óriási eredményei vannak a Héraklész programnak (videó)

2014. 03. 03.
Megosztás

Pénteken a Budapest Kongresszusi Központban díjazták 2013 legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit. A X. Héraklész Díjátadó Gálán készült videóban a fiatal díjazottak mellett Szabó Bence MOB-főtitkár "multifunkcionális" szerepkörben szólal meg.

Szabó Bence a gálán a rendező szervezet, a MOB főtitkáraként díjátadóként is közreműködött, azonban a kétszeres olimpiai bajnok vívó, díjazott edzőként harmadszor tapasztalhatta meg, milyen érzés a "másik" oldalon állni.

"Óriási eredményei vannak a Héraklész programnak, a jövőben is meg fogjuk adni a módját annak, hogy megünnepeljük fiatal tehetségeink kiváló teljesítményeit" - nyilatkozta Szabó Bence sportvezetőként, majd arra a kérdésre, hogy melyik kedvesebb számára, díjat átadni, vagy edzőként kapni, rövid gondolkodás után válaszolt.

"...természetesen díjat kapni jobb, hiszen aki díjat kap, az valamilyen eredményt ért el. Azonban a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében megköszönni ezeknek a kiváló sportolóknak, edzőknek ezt a teljesítményt, az is egy felemelő érzés. Jó érzés volt számomra, hogy multifunkcionális szerepben voltam ezen a gálán" - tette hozzá Szabó Bence.

Az alábbi videóban megszólal Hüttner Csaba kajak-kenu utánpótlás-kapitány, valamint sikerük titkáról beszél a csapatok közt győztes Eb-ezüstérmes U20-as kézilabdázó Kurucz Edit, az egyéni győztes világ- és Európa-bajnok kenus Hajdú Jonatán, valamint a női verseny második helyezettje, a szintén ifjúsági világ- és Európa-bajnok judós, Gercsák Szabina.

(A videót Kaszala Claudia és Turó András készítette, Fotó: MOB/Kovács Anikó)