Szabó Bence: "Sikeres közgyűlésen vagyunk túl"

Szabó Bence: "Sikeres közgyűlésen vagyunk túl"

2014. 04. 30.
Megosztás

A MOB Közgyűlése hétfőn több, jelentős napirendi pontot tárgyalt, megszavazott. Elfogadta többek közt a szocsi téli olimpia beszámolóját, a nanjingi ifjúsági olimpiára utazó Magyar Csapat és delegáció személyi összetételét, valamint a riói felkészülési irányelveket. Szabó Bence interjú következik.

"Ahhoz képest, hogy milyen sok napirendi pont volt, elnök úr nagyon rövid idő alatt levezényelte. Egy közgyűlés akkor sikeres, ha jól van előkészítve, az anyagokat időben megkapják a közgyűlés tagjai és a szavazásokra mindenki fel van készülve - úgy látom, hogy most mindenki képben volt és gyorsan tudtunk a napirendi pontokkal haladni" - kezdte Szabó Bence, a MOB főtitkára.

A sportvezető arra a kérdésre, melyik napirendi pontot emelné ki, melyik lehet a MOB számára a legmeghatározóbb, a riói felkészülési terv jelentőségét hangsúlyozta.

"Főtitkárként, meg volt sportigazgatóként és egykori sportolóként illetve edzőként is a sport iránt vagyok a legérzékenyebb. Azt gondolom, a Magyar Olimpiai Bizottság életében a leges legfontosabb most a riói Nyári Olimpiai Játékokra való felkészülés, ha ki kell emelni egy napirendi pontot, ez volt a legizgalmasabb. Mind külalalakra, mind minőségre, mind tartalmilag egy nagyon szép anyagot tettünk oda a közgylés tagjai elé, amit a szövetségekkel való hosszú, közös konzultációk előztek meg" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok vívó.

A MOB főtitkára a II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra utalva hangsúlyozta, a nanjingi szervezés is egy nagyon fontos dolog, a MOB arra is fokozott figyelmet fordít. "A szingapúri ifjúsági olimpia bebizonyította, hogy igen is, akik ott nagy bajnokok lesznek, azok később a felnőtt olimpiákon is sikereket érhetnek el" - tette hozzá Szabó Bence, aki az úszó Kapás Boglárkát említette példának.

A teljes interú az alábbi képre kattintva tekinthető meg.