Szakmai konferenciát tartottak a MOB-ban

Szakmai konferenciát tartottak a MOB-ban

2013. 06. 27.
Megosztás

Szakmai – módszertani konferenciát szerveztek a MOB székházába, június 27-én. A témák közt edzőtovábbképzés, kiválasztás, terhelésélettan, sporttáplálkozás is szerepelt.

A konferencián a házigazda, dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese a módszertani központokról, kötelező edzőtovábbképzésről, dr. Rácz Levente, a Semmelweis Egyetem Testnevelési es Sporttudományi Karának (TF) tudományos főmunkatársa az állóképesség edzésének modern felfogásáról, dr. Komka Zsolt, a TF tudományos főmunkatársa a spiroergometriás vizsgálatok során mért oxigén-széndioxid anyagcsere vizsgálatáról és annak sportteljesítményre gyakorolt hatásáról, dr. Csende Zsolt, a Semmelweis Egyetem tanszékvezetője az alap mozgások kiválasztásban és felkészítésben való szerepéről tartott előadást.

„Sporttápszerek a maximális teljesítményért” – címmel Molnár Andrea és Kovács Ildikó dietetikus, „Táplálékkiegészítők szerepe az élsportban” – címmel pedig dr. Nagy Sándor és Nagy Christian prezentált.

A SportVitalitás sporttáplálkozás területére vonatkozó szolgáltatásait, referenciáit és eredményeit Kiss Károly mutatta be.

A záró előadást „Tapasztalatok a Sensolite fényágy használatával kapcsolatban, sportolók esetében, különös tekintettel az élsportolókra” – címmel Fenyő Márta fizikus, a Bioptron gyógylámpa és a Sensolite fényágy feltalálója jegyezte.

A hallgatóság számára térítésmentes fórum a Magyar Olimpiai Bizottság TAO-ból származó támogatásával került megrendezésre.