„Számolni kell a magyar tornával!"

„Számolni kell a magyar tornával!"

2015. 06. 20.
Megosztás

Tornában Európa-bajnoki mezőny gyűlt össze az Európa Játékokon. Böczögő Dorina döntőben elért egyéni összetett hetedik helyezése után szombaton Makra Noémi negyedik lett a fináléban felemás korláton. Az eredmények előrelépést jelentenek a magyar tornasport számára.

„Noéminek lehetősége lett volna a harmadik helyet elcsípnie, reálisan. Azt gondolom, több gyakorlás és munka kell ahhoz, hogy ezeken a versenyeken ez összejöjjön, és még több versenyrutinra van szükség, ami egyértelműen látszott, hogy Noéminél hiányzik. Böczögő Dorina és Makra Noémi eredménye azonban mindenképp előrelépés, meg is leptük a bírókat, hogy a magyarokkal, a magyar női tornával számolni kell. Ez nekem is nagyon jólesett, ezért dolgozunk mindennap" - mondta a versenyek után Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya a mob.hu-nak.

„Azonban, mivel volt egy lehetőség, egy éremlehetőség, és az nem jött össze, egy picit csalódott vagyok. Itt volt a lehetőség, de ez visz minket előre - remélem, Noémit is, meg minket is."

A szakember a bakui teljesítmények tükrében Rióról is beszélt.

„Nagyon reménykedünk abban, hogy a magyar női válogatott a húszon belül tud kerülni. Természetesen célunk a tizenhatodik hely elérése, hogy a tesztversenyre csapatként menjünk. Még sok munka vár ránk. Most két tornász számított, ott ötből négy tornász fog felmenni a szerekre. Két jó női tornászt már össze tudtunk hozni, hogy egy csapatot hogyan tudunk összeállítani, ahhoz még nekünk is fejlődnünk kell. Több programra van szükségünk, amiket a szövetség vezetése beindított, mindenképp előre mutató."

(MOB, fotó: MTI)