20240614 SMIC2724

Több mint 110 sportoló között 20-nál több Párizsra készülő versenyzőt is segít a MOB Kettőskarrier-programja

2024. 06. 14.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság 2023 októberében indított Kettőskarrier-programjával kapcsolatban tartottak kerekasztal-beszélgetést 42 nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt a Larus Étterem és Rendezvényközpont teraszán június 14-én. A Magyar Olimpiai Csapatot a ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni és az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz képviselte, akik többek közt arról beszéltek, miként segíti őket a program.

A résztvevők a sajtónyilvános eseményen a program által nyújtott mentális és sporttudományos segítségekről és a civil élet adta kihívásokról is beszéltek.

A Magyar Olimpiai Bizottság tavaly októberben azért hívta életre Kettőskarrier-programját, hogy a sportolóknak ne kelljen választani a sport és a tanulás, a sport és a munka között, valamint, hogy minden lehetséges módon segítse pályafutásukat. Cél az egyénre szabott támogatás kialakítása, szolgáltatások közötti priorizálás a sportoló rendelkezésére álló támogatások feltérképezésével. A programhoz eddig már több, mint 110 sportoló – köztük több mint 20-an a párizsi olimpiára készülnek – és 24 felsőoktatási intézmény csatlakozott.

20240614 SMIC2775
MOB-Média

A kerekasztal-beszélgetésben – Tóth Anita, a MOB kommunikációs igazgatója moderálásában – a két sportoló mellett Fábián László, a MOB főtitkára, Hegyi Zomilla világbajnok kajakos, a program karrier-tanácsadója és dr. Magyar Mátyás, a Fájdalom Ambulancia vezetője vett részt.

A beszélgetés a párizsi olimpia mellett a Kettőskarrier-program tükrében olyan témákat taglalt, mint a mentális támogatás és a tanulástámogatás, tanulás a sport mellett, a sportolói lét utáni élet. A résztvevők a maguk szemüvegén keresztül mondták el tapasztalataikat és meglátásaikat.

20240614 SMIC2726
MOB-Média

„A MOB programja a sportolókat a felsőoktatás terén – például az egyéni tanrend kialakításában –, a karriertervezésben, sporttudományi szolgáltatások területén vagy akár mentális támogatással segíti. A program a MOB saját szponzori forrásaiból működik, ahhoz a felsőoktatási intézmények mellett a szponzorok is szívesen csatlakoznak” – mondta Fábián László, a MOB főtitkára.

„Régóta kerestem egy jó sportpszichológust, ebben nekem nagy segítségemre volt a MOB programja, amelynek segítségével megtaláltam azt a személyt, aki segítségemre van; hetente járok hozzá, és már érzem a fejlődésemet” – emelte ki Pétervári-Molnár Bendegúz.

20240614 SMIC2756
MOB-Média

„A program nekem főképpen egészségügyi téren, rehabilitációban és regenerációban segít, de nagyon hasznosak az egyetemi tanulmányaim során nyújtott támogatások is, hiszen a rengeteg versenyzés és edzőtábor mellett egyéni tanrendre van szükségem” – fejtette ki Pigniczki Fanni.

„A Kettőskarrier-program fontos szolgáltatásokkal segíti a sportolókat, ez a fajta támogatás hiánypótló a magyar piacon. A MOB hasznos tartalommal tölt meg egy kiváló koncepciót jó kapcsolatokkal és partnerekkel” – fogalmazott dr. Magyar Mátyás.

20240614 SMIC2736
MOB-Média

Hegyi Zomilla évtizedes kajakos élsportolói múltjában, majd a civil életbe való áttérésben szerzett tapasztalatokra építve ad karrierépítő tanácsadást. „A több lábon állás a nagyobb sikerek felé vezet, ebben segít a MOB Kettőskarrier-programja, amit szívből ajánlok az élsportolóknak” – jelentette ki a korábbi kajakos világbajnok.

A MOB Kettőskarrier-programjának tagja Pigniczki Fanni és Pétervári-Molnár Bendegúz mellett többek közt Halász Bence atléta, Koch Máté és Márton Anna vívó, Salim Omar taekwondós, Losonczi Dávid és Ligeti Dániel birkózó, Tóth Krisztián judós, Czifra Lili és Mészáros Krisztofer tornász, Angyal Dániel és Leimeter Dóra vízilabdázó valamint Németh Nándor úszó is.

Az eseményt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság top-partnere, a Coca-Cola és sportital márkája, a Powerade támogatta.

20240614 SMIC2679
MOB-Média

„A Coca-Cola és sportital márkája, a Powerade a 2024-es párizsi olimpiai játékoknak fontos partnere. A márka Feltöltődés Fél Siker (Pause is Power) elnevezésű globális kampányának fő üzenete, hogy a győzelem feltétel nélkül való hajszolásával szemben hosszabb vagy rövidebb szünetekre, a mentális és fizikai feltöltődésre, a családdal, tanulással és rekreációval eltöltött időre egy profi életében is szükség van. Egy ilyen szünet után pedig még erősebben és magabiztosabban térhet vissza a sportoló. A Powerade számos élsportolóval, köztük Magyarországon Németh Nándor olimpikonnal is együttműködik: ą sportkarrierjét 2022-ben egy műtét miatt rövid ideig szüneteltető úszó nem csak a Powerade hazai kampányarca, de a MOB Kettőskarrier-programjában is részt vesz” – mondta Becs József, a Powerade márka hazai senior brand managere.