Szász Kitti másodszor is megnyerte a Free Style Világdöntőt!

Szász Kitti másodszor is megnyerte a Free Style Világdöntőt!

2013. 09. 19.
Megosztás

A címvédő Szász Kitti győzelmével zárult a Red Bull Street Style Világdöntő Tokióban.

A magyar labdazsonglőr egyúttal vissza is vágott a francia Mélody Donchet-nek, aki augusztusban Prágában a nem hivatalos világbajnokságon jobbnak bizonyult nála – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatot Tarpai Zoltán, a sportolónő menedzsere.

„A szerdai kvalifikáció nagyon jól sikerült nekem, mind a hét vetélytársamnál jobbnak bizonyultam és így megnyugodva készülhettem a folytatásra, a csütörtöki elődöntőre és a döntőre – nyilatkozta Szász Kitti a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. – Zavaró volt a számomra, hogy közvetlenül az elődöntő előtt rendezték meg a megnyitót és mutatták be a versengés szereplőit, így csak két részletben tudtam bemelegíteni. Ráadásul az esti programban elsőként nekem kellett megtartani a bemutatómat. Az elődöntőben majdnem teljesen tökéletes volt a programom, egyszer mintha egy kicsit hibáztam volna, de a legerősebb trükkjeim szépen bejöttek, meg is kaptam érte a közönség tapsát és hangos ovációját. A meglepetés ekkor következett. Én a döntőre úgy készültem, hogy ott Mélody lesz párban az ellenfelem, az ő anyagát ismerve állítottam össze a trükkjeim sorát, úgy is mondhatom, hogy a programomat az ő várható kombinációihoz igyekeztem igazítani. Amikor kiderült, hogy helyette Alice lesz az ellenfelem a döntőben, kicsit elbizonytalanodtam. Gyors döntést hoztam, nem kockáztattam, hanem inkább egy biztonsági programot vettem elő. Figyelembe kellett vennem, hogy a francia lány nagyon jó a show-elemekben. érzi a színpadot, neki viszont tudnia kellett, hogy kettőnk közül én vagyok a technikásabb, és a kombinációim is erősebbek. Nagyon izgulhattam, mert sajnos háromszor is hibáztam, miközben Alice ugyanazokat a figurákat ismételte, nem tudom miért, talán ő sem tudott tökéletesen összpontosítani. Miután befejeződött a döntő, kicsit bosszankodtam a bakik miatt, de belül éreztem, hogy nekem áll a zászló, mindent összevetve jobb voltam az ellenfelemnél. A zsűri így is döntött és bár a teljesítményemmel nem lehetek maradéktalanul elégedett, a győzelemnek, a címem megvédésének nagyon, de nagyon örülök!” – hangsúlyozta az újdonsült Világdöntő győztes.

Már a helyszínen is nagyon sokan gratuláltak Szász Kittinek, aztán szép sorban érkeztek Magyarországról is az elismerő üzenetek: telefonon, levelekben, interneten, a közösségi oldalakon…

„Egyértelmű, hogy mostantól még többet kell edzenem és jobban felkészülni a váratlan helyzetek kezelésére. Fejleszteni akarom a technikámat, új trükköket megtanulni és a show és az akrobatika „világában” is otthonosabban mozogni. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországnak ismét dicsőséget tudtam szerezni, az pedig rendkívül örvendetes, hogy a sportágam népszerűsége otthon szépen növekedik. Örülnék viszont annak, ha a női versenyzőkre ugyanúgy figyelnének, mint a sportág férfi specialistáira, nem csak otthon, hanem az egész világon. Most néhány nap pihenőt adok magamnak, aztán viszont már a kemény munka hetei következnek. Ezt az alkalmat megragadva is szeretnék köszönetet mondani a támogatóimnak, az adidasnak és a Telekomnak, akik az egész évben mellettem álltak, és velük együtt a szurkolóimnak, akiktől sok-sok biztatást és szeretet kaptam. Végig azt éreztem Tokióban, hogy nem vagyok egyedül, és ez az érzés nagyon sokat segített nekem.”

(Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter, Fotó: MOB/Kovács Anikó)