Egy nap az utánpótlásért, Borkai Zsolt fővédnökletével

Szerda „egy nap az utánpótlásért"

2014. 11. 30.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Fábián László is előad azon a konferencián, melyet „Egy nap az utánpótlásért" címmel rendez december 3-án a TF-en a MOB támogatásával az Utanpotlassport.hu szerkesztősége.

Az olimpiai bajnok öttusázó sportvezető a MOB utánpótlás-neveléssel kapcsolatos terveiről, elképzeléseiről, a területre költött források felhasználásáról fog beszélni. Előadásában azokra a kérdésekre keresi majd a választ, Rióban vagy Tokióban érződik majd a sportba invesztált pénzek hatása, mire számíthatnak a fiatal sportolók felkészítésével foglalkozó műhelyek és szakemberek 2015-ben...

Emlékeztetőül: az állami, több mint évtizedes múltra visszatekintő utánpótlás-menedzselő programok - Héraklész, Sport XXI. és Sportiskolai - az új sportörvény alapján 2012-től a MOB keretein belül működnek.

A szerdán tíz órakor kezdődő egésznapos konferencián a tervek szerint felszólal dr. Budavári Ágota klinikai szakpszichológus, dr. Pavlik Gábor, a Testnevelési Egyetem professzora, a vízilabda-válogatott korábbi orvosa, Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Horkai György, a világbajnok ifjúsági fiú vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gyarmati Eszter, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Szilágyi Liliána édesanyja, Vasbányai Henrik ifjúsági és felnőtt világbajnok kenus, Lipcsei Péter korábbi 58-szoros válogatott labdarúgó, utánpótlásedző, Ballai Attila sportújságíró, kézilabdás szülő, Róth Kálmán kézilabda-mesteredző és Zwickl Dániel, korábbi ötszörös serdülő Európa-bajnok, későbbi olimpikon asztaliteniszező, a német Ochsenhausen együttesének sportmenedzsere.

A szakmai programot idén negyedszer rendezi az Utanpotlassport.hu csapata a MOB és a Decathlon támogatásával, az esemény fővédnöke Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

Kapcsolódó cikk (benne a részletes program):
Utánpótlás-konferencia a MOB támogatásával december 3-án, olimpikon előadókkal

(MOB/VF, fotó: MOB/Kovács Anikó - archív)