„Szerencsések vagyunk, hogy két ötkarikás eseményt is rendezhettünk”

„Szerencsések vagyunk, hogy két ötkarikás eseményt is rendezhettünk”

2017. 02. 20.
Megosztás


Lillehammer polgármestere, Espen Granberg Johnsen büszke arra, hogy a város egyre több szállal kötődik az olimpiai mozgalomhoz, amióta megrendezte a 2016-os ifjúsági téli ötkarikás játékokat. A városvezető szerint az ifjúsági olimpia minden korosztályra hatással volt, és bízik benne, hogy a fiatalokat nemcsak a sportban tereli pozitív irányba.

„Ha felelősséget adsz a fiataloknak már az elején, bízol és hiszel bennük, akkor bebizonyítják, hogy sikeresek tudnak lenni. Ezt láttuk tavaly télen, és ez sokat jelent nekünk az előttünk álló évekre is – vonta le a tanulságokat az ifjúsági olimpiával kapcsolatban Espen Granberg Johnsen. – Új generációkra van szükség, akiknek felelősségteljesnek kell lenniük, és hinni kell bennük.”

A polgármester hozzátette: egy évvel az esemény után visszatekintve is elmondható, hogy hatalmas siker volt az ifjúsági olimpia, amelynek jó érzés volt a részese lenni – a sportolókon át az önkéntesekig mindenkinek.

„Nagyon szerencsések vagyunk, nem sok város rendezhetett két ötkarikás eseményt, és erre mindannyian büszkék vagyunk – folytatta a polgármester az olympic.org-nak. – Az elején izgultam, hogyan fogják fogadni a városlakók, de végül mindenki támogatta, számíthattam rájuk, ami nagyon büszkévé tett. Bízom benne, hogy a világ nagyvárosaival együtt tudunk működni és tanulhatunk egymástól.”

(MOB, fotó: olympic.org)