„Szerény” megnyitót terveznek Nanjingban

„Szerény” megnyitót terveznek Nanjingban

2014. 07. 24.
Megosztás

A szervezők ígérete szerint szerény ünnepségen nyitják meg augusztus 16-án a II. ifjúsági olimpiai játékokat Nanjingban.

„A 2008-as pekingi olimpián közel négyórás volt a megnyitó, ezúttal kilencven perc alatt végezni fogunk. Nem könnyű ilyen rövid idő alatt látványos show-t tartani” – nyilatkozta a megnyitó- és a záróünnepségért felelős Csen Vei-ja.

„Ha a költségvetésünk a duplája lenne, akkor is most tartanánk a legkevésbé drága olimpiai megnyitót. Igyekszünk odafigyelni arra, hogy ne szaladjon el a költségvetés.”

Csen Vei-ja hozzátette, az ünnepségen a fiatalos életerőre kerül a hangsúly, és a metropolisz történelme is komoly hangsúlyt kap, elvégre Nanjing volt Kína fővárosa hat dinasztián keresztül.

A megnyitó méreteiben is messze elmarad a hat évvel ezelőttitől: Pekingben 14 ezren szerepeltek benne, most viszont csak harmad annyian.

A második ifi olimpián mintegy 3500, 15 és 18 év közötti sportoló vesz részt augusztus 16-a és 28-a között, a 204 olimpiai bizottság versenyzői 28 sportágban mérik össze az erejüket.