Novák Katalin átadta a Magyar Szent István Rend és a Magyar

Szilágyi Áron Szent István-rendet kapott

2023. 08. 20.
Megosztás

A legmagasabb magyar állami kitüntetésben részesült a háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok Szilágyi Áron. Rangos állami elismerést kapott dr. Soós Ágnes Katalain, a MOB közgyűlésének a tagja.

A legmagasabb magyar állami kitüntetésben részesült a háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok Szilágyi Áron.

Harmadik magyar sportolóként, Egerszegi Krisztina és Polgár Judit után, első férfi sportolóként kapta meg Szilágyi Áron a legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István-rendet. Mellette Karikó Katalin, kutatóbiológus részesült hasonló kitüntetésben augusztus 20-án.

A kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnök adta át Áronnak az esztergomi királyi palota nagytermében. “Egy nemzetnek szüksége van példaképekre, olyanokra, akikkel egy nyelvet beszélünk, akikkel közös a történetünk. Olyan példaképekre, akik olyanok, mint mi, mégis többek, jobbak nálunk. Akik a közösségért dolgoznak, a munkájukat pedig szolgálatnak tekintik. Ilyen hősöket, példaképeket köszönthetünk ma.” - mondta az elnök asszony.

Szilágyi Áronról a köztársasági elnök kiemelte a Stipendium Peregrinum programhoz való csatlakozását. Mint mondta, Áron vállalta, hogy személyesen támogatja, segíti a fiatal tehetségeket. Példamutató abban is, ahogy Fair Play-díjasként az ellenfeleivel bánik, amilyen tisztelettel fordul a másik felé.

Sos
sporrtkorhaz.hu

Rangos állami elismerést kapott államalapításunk ünnepe alkalmából dr. Soós Ágnes Katalain, a MOB közgyűlésének tagja.

Állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2023. augusztus 17-én, és dr. Rétvári Bence 2023. augusztus 18-án a Belügyminisztérium márványaulájában. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Polgári Tagozatát adományozta példaadó szakmai és vezetői tevékenysége, emberséges hozzáállás és hivatásszeretet vezérelte, a hátrányos helyzetű emberek gyógyítása és felvilágosítása iránt is elkötelezett gyógyítómunkája elismeréseként Dr. Soós Ágnes Katalin radiológusnak, sportorvosnak, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató főorvosának.

A Magyar Olimpiai Bizottság ezúton is gratulál a kitüntetetteknek.