Szingapúr ezüstérmesének üzenete a Nanjingba készülőknek (videóval)

Szingapúr ezüstérmesének üzenete a Nanjingba készülőknek (videóval)

2014. 03. 19.
Megosztás

"Majd fogjátok érezni, igyekeznek olyan hangulatot teremteni, mint egy nagy olimpián. Addig is próbáljatok úgy teljesíteni, mint egy fő verseny előtt" - buzdítja a nanjingi ifjúsági olimpiára készülő fiatalokat a Szingapúrban ezüstérmet nyerő öttusázó, Földházi Zsófia.

A KSI sportolója az első, négy évvel ezelőtti ifjúsági olimpiára elsők között vívta ki a kvalifikációt. "Szerencsém volt, én voltam az első magyar, aki meg tudta szerezni a személyre szóló kvótát, pont egy évvel a kijutás előtt" - emlékezik vissza a mob.hu videójában Zsófia, aki azt is elárulja, sok új emberrel került kapcsolatba a korosztályos világeseményen, többükkel azóta is tartja a kapcsolatot.

Főldházi Szingapúrban ezüstéremmel zárt, azóta a juniorok és a felnőttek közt is bizonyított. Tavaly junior világ- és felnőtt Európa-bajnoki címet nyert.

Teljesítményét a 2013-as eredményei alapján, a februári, X. Héraklész Díjátadó Gálán egyéni első helyezéssel ismerték el, a márciusi "Nők sportjáért" díjátadón Juniordíjjal jutalmazták.

A videó a képre kattintva megtekinthető:

(Fotó: Szingapur2010, MOB/Kovács Anikó)