Szocsi 2014: A NOB-elnök a Magyar Csapat szomszédja az olimpiai faluban (VIDEÓVAL)

Szocsi 2014: A NOB-elnök a Magyar Csapat szomszédja az olimpiai faluban (VIDEÓVAL)

2014. 02. 01.
Megosztás

Megérkezett a szocsi téli olimpiára Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is. A Magyar Olimpiai Csapat nagy meglepetésére a német sportdiplomata közvetlenül csapatunk mellett kapott szállást az Olimpiai Faluban...

„Ez hihetetlen!
A Magyar Csapat házába költözött a NOB elnöke! Thomas Bach a szomszéd szobában lakik. Épp az ebédlőbe indultam szombat délelőtt, amikor kamerákra lettem figyelmes az olimpiai faluban. Kiderült, a NOB elnökét, Thomas Bachot kísérik. Csatlakoztam a csapathoz.
Legnagyobb meglepetésemre a Magyar Csapat házába mentek be. Az izgatottságom csak fokozódott, amikor pont arra a szintre értek, ahol a szobám van. Hirtelen átfutott az agyamon, körletszemlére készül az elnök. A mellettem lévő szobába kísérték és ő elkezdett beköltözni, kipakolni. Leszaladtam a csapatirodánkra és riasztottam a csapatvezetőnket, Nagy Zsigmondot, hogy jöjjön és köszöntse, üdvözölje Bach urat, mint az új szomszédunkat.
A NOB-elnököt meg is ajándékoztuk egy csapatkönyvvel, egy jelvénnyel és egy piros-fehér-zöld sísapkával. Thomas Bach megköszönte az ajándékokat, majd nevetve megígérte, hogy nem fog sokat bulizni éjszakánként, tehát jó szomszédunk lesz.
A NOB elnöke tehát nem látogatóba jött hozzánk, Thomas Bach egyszerűen beköltözött a rövidpályás gyorskorcsolyázók melletti szobába. Elégedetten nyomkodta az ágya matracát és állapította meg, hogy nem puha, elég kemény. Átvette a minden falulakónak járó ajándékcsomagot, tusfürdővel, fogkrémmel, borotvahabbal” – osztotta meg szombaton a számunkra kedves információt Siklós Erik, a Magyar Csapat sajtóattaséja.

Thomas Bach pénteken érkezett Szocsiba, a február 7-én kezdődő téli játékok helyszínére, ahol vasárnap és hétfőn tanácskozik majd a NOB végrehajtó bizottsága, szerdától péntekig pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 126. közgyűlése zajlik.

A Magyar Csapat pénteken, helyi idő szerint reggel 4 órakor landolt a Szocsi melletti repülőtéren, a szállást reggel 7 órakor foglalták el az Olimpiai Faluban.

(Foto: olympic.org)