Szocsi 2014: Állásfoglalások a MOB-hoz érkezett fenyegetéssel kapcsolatban

2014. 01. 22.
Megosztás

Az alábbiakban magyar és angol nyelven közöljük a NOB, a Szocsi Szervezőbizottság és a MOB hivatalos állásfoglalását a Magyar Olimpiai Bizottsághoz érkezett fenyegetéssel kapcsolatban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Szocsi Téli Olimpiai Játékok Szervezőbizottsága a Magyar Olimpiai Bizottsághoz érkezett fenyegetésre a következő hivatalos állásfoglalást adta ki:

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendkívül komolyan veszi a biztonságot és mindenegyes hiteles információt továbbít az illetékes biztonsági szolgálatokhoz. Azonban, ebben az esetben úgy tűnik, hogy a több Nemzeti Olimpiai Bizottsághoz megküldött e-mail nem jelent fenyegetést és úgy tekinthető, mint a nyilvánosság egy tagjától érkezett esetleges, nem célzott üzenet.”

“‘The IOC takes security very seriously and passes on any credible information to the relevant security services. However, in this case it seems like the email sent to a number of NOCs contains no threat and appears to be a random message from a member of the public.”

A Szocsi Téli Olimpiai Játékok Szervezőbizottsága a Magyar Olimpiai Bizottsághoz érkezett fenyegetésre a következő hivatalos állásfoglalást adta ki:

„A fenyegetés, amely az Önök e-mail címére érkezett nem valós.”

“Threat described in the email sent to your address is not real.”

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos állásfoglalása:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Szocsi Téli Olimpiai Játékok Szervezőbizottságának állásfoglalásai alapján a Magyar Olimpiai Bizottság változatlanul folytatja az olimpiai előkészületeket és a Magyar Olimpiai Csapat részt vesz a Szocsiban megrendezésre kerülő XXII. Téli Olimpiai Játékokon.

Based on the official statements released by the International Olympic Committee and Organizing Committee of the XXII Olympic Winter Games and XI Paralympic Winter Games of 2014 in Sochi the Hungarian Olympic Committee continues its Olympic preparations and the Olympic Team of Hungary will participate in the XXII Olympic Winter Games.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerda reggel adott nyilatkozatát ide kattintva olvashatják.

(Foto: MOB/Kovács Anikó)