Szocsi 2014: Heidum 4. a B döntőben, összességében 9.

Szocsi 2014: Heidum 4. a B döntőben, összességében 9.

2014. 02. 15.
Megosztás

Heidum Bernadett a harmadik helyen jutott az elődöntőből a B döntőbe, ahol negyedikként zárt a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyén, összességében pedig - kizárások miatt - a 9. helyen végzett. Kónya Zsófia még korábban kiesett, 30. lett.

Az elődöntőben két hatfős futamot rendeztek, Heidum a második hatosban kapott helyet, és bár rövid ideig az élen is korizott, az olasz Arianna Fontanát és a holland Jorien Ter Morsot nem tudta maga mögött tartani. A végére jócskán leszakadt a duótól, a harmadik helyet is csupán célfotóval sikerült megcsípnie.

A futamból az első két helyezett jutott az A döntőbe, arról tehát lecsúszott a magyar versenyző, a B döntőbe azonban kvalifikálta magát.

Ott Heidum – az elődöntő után – ismét bemozdult, visszalőtték a rajtot; talán ennek tudható be, hogy némileg óvatosan kezdte a futamot.

Néhány körön keresztül az első helyre is reális esélye volt, utána azonban fokozatosan visszaesett, és a negyedik helyen ért célba.

Mivel egy kínai és egy dél-koreai versenyzőt kizártak, a 9. helyen zárta az 1500-as küzdelmeket.

„Az elődöntőt nagyon élveztem, eszméletlenül jó volt. Sajnálom, hogy a végére visszacsúsztam a harmadik helyre, de ez volt a papírforma, nagyon kemény riválisokat kaptam. Talán ha marad erőm a végére, lehetett volna meglepetés” – nyilatkozta Heidum a mob.hu-nak.

„A B döntő miatt kicsit csalódott vagyok. A kanadait és az amerikait is le lehetett volna szedni, ám három körrel a vége előtt egy sikertelen belülelőzés visszavett a sebességemből, és újat már nem volt idő előkészíteni.”

„Nagyon jólesett az a hatalmas szurkolás, amit a lelátóról kaptam, de az egész olimpia hangulata is fantasztikus. A B döntő miatt van bennem hiányérzet, ám összességében mindent kikorcsolyáztam magamból.”

A dobogó legmagasabb fokára kínai versenyző állhatott fel a számban, Zhou Yang imponáló magabiztossággal nyerte meg az A döntőt.



Rövidpályás gyorskorcsolya, női 1500 m:

  • 1. Jang Csou (Kína) 2:18.825
  • 2. Szuk Hi Sim (Korea) 2:18.966
  • 3. Arianna Fontana (Olaszország) 2:19.336
  • 4. Jorien Ter Mors (Hollandia) 2:19.382
  • 5. Emily Scott (Egyesült Államok) 2:22.641
  • 6. Valérie Maltais (Kanada) 2:23.069
  • ...9. Heidum Bernadett
  • ...30. Kónya Zsófia




(Fotó: MOB/Kovács Anikó)