Szocsira készül: Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázó

Szocsi 2014: Megválasztották a Magyar Csapat zászlóvivőjét!

2014. 02. 02.
Megosztás

Borkai Zsolt MOB-elnök előterjesztését a síelők egyhangúlag támogatták, és a korcsolyázók is hatalmas taps közepette mondtak igent, így hivatalossá vált, hogy a XXII. Téli Olimpiai Játékok megnyitóján a 25 éves Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázó viszi a Magyar Olimpiai Csapat zászlóját Szocsiban.

A vasárnap esti csapatgyűlésen dr. Nagy Zsigmond csapatvezető tájékoztatta a sportolókat, hogy az ausztrál delegáció illetékese úgy döntött, hogy sportolóik csak a hivatalos olimpiai helyszíneken mozoghatnak. A magyar csapatvezetés nem tervez bevezetni hasonló korlátozást, de nyomatékosan megkérte a versenyzőket, hogy feleslegesen ne hagyják el a hivatalos olimpiai helyszíneket, ahol mindenki maximális biztonságban van.

A sportolók, nagy örömükre megkapták a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajándékát, a Samsung Galaxy Note 3 készüléket, amihez mindenkinek járt egy egyedi gyártású piros-fehér-zöld hátlap. A mindenttudó, több mint okostelefonnal a sportolók a megnyitón felvételeket készíthetnek és Szocsiban az olimpia alatt ingyen beszélhetnek egymással.

Heidum Bernadettel még a választás előtt készített interjút Siklós Erik:

(Foto: MOB/Kovács Anikó)